Antreprenori by eMAG Tech

Unicorn de 35 de miliarde: UiPath a încheiat o nouă rundă de investiții de 750 mil. $

2 feb. 2021 2 min

Unicorn de 35 de miliarde: UiPath a încheiat o nouă rundă de investiții de 750 mil. $

Reading Time: 2 minute

Compania românească UiPath a anunțat încheierea unei noi runde de finanțare, în valoare de 750 de milioane de dolari, ceea ce duce valoarea companiei la 35 de miliarde de dolari.

Runda a fost condusă de Alkeon Capital și Coatue, care sunt deja investitori în companie. Alți investitori care deja au participat la runde precedent au investit și acum – este vorba despre Altimeter Capital, Dragoneer, IVP, Sequoia, Tiger Global.

Automatizarea a devenit un imperativ strategic care schimbă fundamental felul în care operează organizațiile. Suntem încântați să conducem această rundă de finanțare, dar și să continuăm colaborarea cu echipa UiPath în timpul acestei perioade importante pentru companie„, a declarat Abhi Arun, Managing Partner la Alkeon Capital.

Ascensiunea unui unicorn românesc

UiPath oferă o platformă end-to-end pentru automatizare, combinând o soluție Robotic Process Automation (RPA) cu un set de capabilități care permit oricărei organizații să-și poată scala operațiunile digitale cu o rapiditate fără precedent.

Platforma de enterprise RPA a companiei este deja folosită pentru a automatiza milioane de sarcini repetitive pentru mai mult de 50% din companiile Fortune 500 și 8 din cele Fortune 10.

Pe lângă companii, soluțiile UiPath sunt folosite și de autorități publice. Anul trecut, în luna mai, angajații Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială (ANPIS) din 38 de județe au avut în luna mai sprijinul unui robot software UiPath care a contribuit la procesarea cererilor de acordare a indemnizațiilor de ajutor pe perioada stării de urgență generate de criza COVID-19. Prelucrarea manuală a unei cereri depuse corect ar fi durat 15 minute, dar după lansarea procesului de automatizare, robotul UiPath a procesat 100 de cereri/oră.

UiPath a fost fondată în 2005 de Daniel Dines și Marius Tîrcă. Compania a început să atragă investitori instituționali începând din 2015.

În primăvara anului 2018 a devenit primul unicorn românesc, când o rundă de investiții de 153 de milioane de dolari a adus evaluarea UiPath la peste 1,1 miliarde de dolari.

Tot în 2018, UiPath a mai primit o finanțare seria C în valoare de 225 milioane de dolari, ridicând evaluarea companiei la 3 miliarde de dolari. În 2019, o altă rundă de investiții de 568 milioane de dolari a ridicat valoarea startup-ului la 7 miliarde de dolari.

UiPath are venituri anuale de 360 de milioane de dolari și peste 6.300 de clienți, printre care se numără Amazon și Bank of America.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: