Finanțe Stiri Tech

Platforma digitală George, utilizată de peste 100.000 de clienți

30 nov. 2018 3 min

Platforma digitală George, utilizată de peste 100.000 de clienți

Reading Time: 3 minute

La o lună de la lansarea oficială în România, platforma de banking inteligent a BCR – George are deja peste 100.000 de mii de utilizatori, iar în prima parte a anului viitor aceasta va permite plata cu telefonul mobil, au declarat reprezentanţii băncii.

În fiecare zi, în medie, 3.000 de oameni descarcă și folosesc platforma digitală, potrivit lui Cristian Mustață, şeful Departamentului Strategie Digitală din BCR. Acesta a arătat că în primul trimestru al anului viitor clienții BCR vor putea efectua din George plăți direct cu telefonul.

Banca are peste 1,2 milioane de clienți înrolați la serviciile digitale, din care peste 400.000 folosesc lunar versiunea pentru mobil a serviciilor digitale.

„La nivel local, în jurul lui George a fost dezvoltat un întreg ecosistem digital, cu cont curent şi card ataşat, ce va putea fi contractat exclusiv online după 1 decembrie. Până acum am testat întregul proces. Sunt câţiva paşi care trebuie parcurşi. În primul rând, clientul trebuie să-şi scaneze buletinul, ulterior utilizatorul este rugat să-şi facă o fotografie de tip selfie. Sistemul face o comparaţie între poza de pe buletin şi selfie. Dacă sistemul spune că totul e ok, clientul îşi alege cardul şi specifică unde este locaţia unde să-i fie trimis acesta. Următorul pas este o discuţie video cu un specialist BCR care verifică identitatea clientului. Urmează generarea electronică a contractului, care va fi semnat şi de client şi de reprezentantul BCR prin semnătură calificată. Atunci începe procesul de generare a contului, clientul primeşte credenţialele şi acces în platformă, cardul urmând să-i fie trimis prin Poştă. La o lună de la lansarea oficială în România, George are deja peste 100.000 de utilizatori. În fiecare zi, în medie, 3.000 de oameni descarcă şi folosesc platforma digitală. Banca are peste 1,2 milioane de clienţi înrolaţi la serviciile digitale, din care peste 400.000 folosesc lunar versiunea pentru mobil a serviciilor digitale”, a explicat Cristian Mustață, la o întâlnire a creatorilor lui George cu jurnaliștii.

Mustață a arătat că pachetul George vine cu o serie de beneficii, printre care comision 0 la retragerile de la orice bancomat din țară sau străinătate.

Platforma digitală George a fost proiectată de hub-ul de inovație de la Viena al Erste Group, cu aportul mai multor tineri IT-iști români. George a fost redezvoltat la nivel local de experții BCR, împreună cu un întreg ecosistem digital, cu cont curent și card atașat dedicat, unic în Grupul Erste.

Platforma este intuitivă și ușor de accesat, asemenea platformelor de social media și are funcții de căutare pentru tranzacții precum motoarele de căutare de pe internet. George oferă posibilitatea de a face share unei tranzacţii sau de a da reply. Totodată, aplicaţia poate fi personalizată prin adăugarea unei fotografii de profil şi personalizarea fundalului.

“George își propune să-și ajute utilizatorii să-și înțeleagă mai bine comportamentul financiar. Tocmai de aceea designul său este unul simplu și prietenos. Este responsabilitatea noastră ca bancă să se asigurăm că oamenii știu și înțeleg câți bani au și cum și pe ce îi cheltuiesc și ce pot face cu acești bani”, a arătat Maurizio Poletto, Creative Manager and Managing Director George Labs, hub-ul de inovație digitală al Erste Group.

Isabella Frey, Group Owner George App, George Labs, a precizat că, la ora actuală, platforma are 3,8 milioane de utilizatori, în cele patru pieţe unde a fost lansată, respectiv Austria, Cehia, Slovacia şi România.

Prin George, Erste Group își propune crearea primei platforme bancare panuropene, care oferă o gamă completă de produse și servicii financiare. Plarforma digitală a fost lansată până acum pe patru din cele șapte piețe unde Grupul este prezent: Austria, Republica Cehă, Slovacia și România și este cea mai populară platformă de digital banking din Europa. Croația și Ungaria vor fi următoarele țări unde Erste Group îl va lansa pe George.

„În ianuarie anul viitor vom atinge pragul de 4 milioane de utilizatori. Suntem extrem de entuziasmaţi, mai ales că lucrăm constant la îmbunătăţirea platformei. În Austria se lucrează la o interfaţă cu ajutorul căreia George să interacţioneze cu Alexa, asistentul virtual dezvoltat de Amazon”, a arătat Isabella Frey.

Potrivit lui Maurizio Poletto, platforma digitală George va fi lansată atât în Croaţia, cât şi în Ungaria.

“La George am început să lucrăm în 2012 și pentru că am vrut să facem ceva diferit una dintre condiții, pe lângă mâna liberă în alegerea oamenilor și finanțarea, a fost să ni se dea posibilitatea de a lucra la dezvoltarea produsului timp de 3 ani fără interferențe din partea băncii. În 2015, George a fost lansat cu succes în Austria”, a povestit Maurizio Poletto.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: