CSR Stiri Tech

#Digitaliada, ediția a V-a. Premii pentru creatorii de conținut digital educațional

28/10/2020 2 min read

#Digitaliada, ediția a V-a. Premii pentru creatorii de conținut digital educațional

Reading Time: 2 minute

Fundația Orange lansează ediția a cincea a concursului național #Digitaliada în care creatorii celor mai bune materiale educaționale digitale sunt premiați cu echipamente electronice și IT în valoare de peste 8.500 de euro, pentru ca aceștia să poată continua crearea de resurse educaționale.

Deoarece pe perioada pandemiei utilizarea resurselor educaționale digitale s-a dovedit indispensabilă pentru continuitatea procesului educațional, pentru toți profesorii și elevii, concursul vine ca un stimul și, totodată, ajutor pentru cei interesați de contribuția la crearea următoarelor materialelor didactice digitale pe care le vor folosi copiii și profesorii.

Cele peste 570 de materiale înscrise în edițiile trecute ale concursului au acumulat peste 72.000 de accesări, de la începutul pandemiei, din martie, și până în prezent. Acest fapt ne arată cererea și nevoia de materiale digitale originale, în limba română, pe care profesorii, elevii și părinții să le poată utiliza în contexte diverse, atât la școală, cât și acasă, pentru învățarea la distanță sau individuală,” a declarat Amalia Fodor, director Fundația Orange.

Patru categorii de concurs

Concursul este deschis tuturor celor care doresc să creeze și să pună la dispoziția publicului larg materiale didactice în format digital, ce pot fi folosite în predarea oricărei discipline școlare de la clasele I-VIII, indiferent de profesie sau de domeniul în care activează. Participanții pot înscrie materiale în patru categorii de concurs: Aplicații, Conținut video, Proiectare didactică și Alte materiale educaționale, pe www.digitaliada.ro, în perioada 28 octombrie 2020 – 15 ianuarie 2021. Juriul este format dintr-o comisie de experți în educație și conținut digital și, pentru că aceste materiale vor fi folosite la clasă, o comisie de elevi va acorda și un Premiu de Popularitate.

Printre câștigătorii de anul trecut s-au aflat antreprenori, studenți, profesori și chiar elevi de peste 14 ani, care au participat în categoria specială dedicată lor.

Platformă pentru 30.000 de utilizatori

La nivel național, platforma Digitaliada pune la dispoziția cadrelor didactice și a tuturor celor interesați peste 4.000 de resurse digitale educaționale gratuite: materiale Digitaliada pentru Matematică și Informatică. În plus, Platforma Digitaliada „Învățare și testare online” este locul unde peste 30.000 de directori, profesori, părinți și elevi au un cadru interactiv de predare, consolidare și testare, în timp real și complet gratuit.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă