Creativitate Lifestyle

Dirijorul Ion Marin, invitat de onoare la cea mai prestigioasă Universitate de Muzică din Europa

7 iul. 2020 2 min

Dirijorul Ion Marin, invitat de onoare la cea mai prestigioasă Universitate de Muzică din Europa

Reading Time: 2 minute

În perioada 14 – 16 iulie 2020, dirijorul Ion Marin va susține un Masterclass Dirijoral în calitate de profesor invitat al celei mai prestigioase Universități de Muzică din Europa – Mozarteum Salzburg, Austria. La cursurile de perfecționare în arta dirijorală, coordonate de Ion Marin, vor participa studenți și dirijori de cor și orchestră din întreaga lume. Masterclass-ul se va desfășura pe parcursul a trei zile, în Max Schlereth Saal (Großes Studio), cea mai modernă sală de evenimente a universității din Salzburg.

Evenimentul este organizat de către Departamentul pentru Orchestră și Management de Cor a Universității Mozarteum.

Universitatea Mozarteum are o istorie de peste 170 de ani. A fost fondată în onoarea lui Wolfgang Amadeus Mozart, născut în Salzburg, și, alături de Fundația Internațională și Orchestra cu același nume, face parte din emblematica triadă cultural – educațională ”Mozarteum”, dedicată în mod oficial memoriei lui Mozart. Universitatea Mozarteum este implicată în desfășurarea celebrului Festival Mozartwoche, considerat unul dintre cele mai valoroase și reputate festivaluri de muzică cultă, care atrage anual cei mai reputați artiști ai lumii.

Colaborarea dirijorului Ion Marin cu Universitatea Mozarteum va continua și anul viitor, acesta fiind deja invitat la pupitrul Orchestrei Universității în cadrul Mozartwoche 2021 (21 – 31 ianuarie 2021). Alături de aceste două nume, va participa în premieră pentru România și Corul Național de Cameră ”Madrigal – Marin Constantin”. 

Dirijorul Ion Marin este invitat frecvent să dirijeze pe marile scene ale lumii și a condus majoritatea orchestrelor importante, cum sunt Orchestra Filarmonicii din Berlin, Orchestra Gewandhaus din Leipzig, Capela de Stat din Dresda, Orchestra Simfonică a Radiodifuziunii Bavareze, London Symphony Orchestra, Philharmonia, Orchestra Națională a Franței, Orchestra Academiei Santa Cecilia din Roma, Orchestra Simfonică din Hamburg, Orchestra Filarmonică din St. Petersburg, Orchestra Simfonică din Shanghai, Orchestra Filarmonicii din Beijing, Royal Opera House Muscat, Orchestra Simfonică Bournemouth etc. Este Directorul de onoare al Corului Naţional de Cameră ”Madrigal – Marin Constantin” și, de asemenea, Președintele fondator al Programului Național Cantus Mundi România. Din ianuarie 2019, odată cu înființarea Orchestrei Uniunii Europene, când România a preluat președinția rotativă a CE, Maestrul Ion Marin a fost numit manager si director artistic al acestui amplu proiect de diplomație culturală.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: