Tech

Distanțarea socială în parcuri, supravegheată de câini-robot

11 mai 2020 < 1 min

Distanțarea socială în parcuri, supravegheată de câini-robot

Reading Time: < 1 minut

Parcurile se redeschid, dar regulile de distanțare socială rămân în vigoare. Complicat să verifici aceste măsuri (doar) cu jandarmi sau polițisti. Așa că fiecare stat în parte caută soluții pentru a menține prevederile legale în vremea pandemiei. 

Autoritățile din Singapore au apelat la compania de robotică Boston Dynamics pentru ca cetățenii să respecte distanțarea socială în celebrul parc Bishan-Ang Moh Kio. Concret, folosesc timp de două săptămâni patrupedul-robot Spot. Faimosul câine-robot de camere video bazate pe analycis și redă mesaje vocale (umane) care reamintesc populației din parcuri noile reguli urbane. Dotat de senzori de proximitate, Spot nu dă peste oameni, el sesizează obstacole de la distanța de un metru. Această măsură inedită de siguranță publică va fi aplicată până de 22 mai și în funcție de rezultate, autoritățile vor decide sau menținerea „gardianului” Spot în parc, precum și achiziționarea altor astfel de roboți.

Monitorizarea populației cu echipamente high-tech

Dar utilizarea de tehnologie în această perioadă, pentru menținerea noii ordini mondial-sanitare nu este o premieră. Ministerul de Interne din Algeria a achiziționat mai mulți roboți militari (UGV) de la compania Enova Robotics, mașinăriile inteligente (P-Guard) fiind trimise pe străzile din capitala Tunis, pentru a-i determina pe cetățeni să respecte Ordonanțele legate de pandemia de COVID-19.

De asemenea, în Franța se derulează un proiect pilot prin care sunt depistate, prin monitorizare software cu identificarea facială, a celor care nu poartă măști sau nu respectă distanțare socială, în public sau în mijloace de transport în comun. Pentru asta, autoritățile din Cannes au apelat la Datakalab, un start-up specializat în tehnologie care va furniza orașului de pe Coasta de Azur sistemelor de supraveghere video algoritmii de identificare facială.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: