Oamenii Biz

Doina Cepalis – Antreprenor

10 mai 2019 < 1 min

Doina Cepalis – Antreprenor

Reading Time: < 1 minut

Cea mai dificilă decizie pe care a luat-o ca antreprenor a fost să nu vândă în 2007 compania Integrata. Doina Cepalis a riscat și a început totul de la zero. A transformat o filatură de in și cânepă într-o fabrică de scaune auto pentru copii, iar acum grupul Te-Rox are o cifră de afaceri de peste 35 de milioane de euro, iar produsele companiei ajung în magazinele din peste 50 de țări de pe patru continente.

Grupul Te-Rox, condus de Doina Cepalis, este format din trei companii ce administrează șase unități de producție în trei județe, Neamț, Iași și Botoșani. În aprilie 2007, confruntată cu spectrul falimentului companiei ei de textile, Doina Cepalis a creat Te-Rox Prod și a intrat pe piața producătorilor de scaune auto începând colaborarea cu cel mai mare distribuitor de scaune auto din Europa – Groupe Team Tex.

Pornind la drum cu 147 de angajați, la sfârșitul primului an de colaborare, compania a înregistrat o cifră de afaceri 230.000 de euro producând huse pentru scaunele auto. Dezvoltarea a continuat cu investițiile în fosta fabrică de mase plastice din Iași, compania reușind astfel să își producă necesarul de piese plastice folosite în asamblare, dar și coca scaunului auto.

În 2012, compania începe colaborarea cu BHS Impex Botoșani și lansează pe piața scaunelor auto gama proprie de produse, MIGO, produs care a obținut 5 stele de siguranță și confort la Euro NCAP. În 2017, grupul Te-Rox a investit în jur de 400.000 de euro în noi tehnologii, iar procesul va continua și în perioada următoare axat în special pe roboți industriali.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: