Antreprenori by eMAG BizRemote by certSIGN Stiri

Ștefan Mandachi își vinde autostrada ca să adune bani pentru spitale

3 apr. 2020 2 min

Ștefan Mandachi își vinde autostrada ca să adune bani pentru spitale

Reading Time: 2 minute

Antreprenorul Ștefan Mandachi, cunoscut pentru că a lansat protestul #șîeu și pentru că a construit, simbolic, primul metru de autostradă din Moldova, se implică în sprijinirea celor care sunt în linia întâi.

Omul de afaceri a anunţat că donează metrul de autostradă construit chiar de el, pentru a cumpăra echipamente medicale pentru spitale. Campania, începută acum câteva zile, a adunat deja 500.000 de euro.

Metrul de autostradă a fost donat Crucii Roșii Suceava, iar oamenii și companiile pot intra pe pagina campaniei și pot „cumpăra” centimetru cu centimetru bucata de autostradă. Banii intră în conturile Crucii Roșii Suceava pentru achiziția de ventilatoare și  echipamente medicale sanitare.

Se pot face și donații directe către Societatea de Cruce Roșie Filiala Suceava  în următoarele conturi bancare, deschise la BCR:

  • RO76RNCB0244020411980004 (euro)
  • RO43RNCB0244020411980016 (lei)
  • RO64RNCB0244020411980026 (lire sterline)

Ștefan Mandachi s-a implicat încă de la începutul pandemiei și a pus gratuit Mandachi Hotel&Spa la dispoziția personalului medical și a voluntarilor de la Spitalul Județean Suceava.

În plus, resturantele Spartan, deținute tot de omul de afaceri, produc hrană și o livrează spitalului și autorităților implicate în lupta cu virusul.

”Cadrele medicale și militare vor intra pe proprie răspundere în hotel și vor primi cartele pentru camerele în care vor sta, iar noi vom preda aceste cartele spitalului și secției de poliție, urmând să asigurăm paza hotelului și să oferim câte o masă gratuită de la unul dintre restaurantele Spartan din Suceava, care încă mai face livrări. În mod firesc, nu pot chema personalul Mandachi Hotel&Spa pentru a asigura asistență în această perioadă, deoarece nu vrem să-I expunem unei potențiale contaminări”, a declarat Ștefan Mandachi.

”Fac un apel către toți producătorii de măști de protecție care sunt gata să le confecționeze în cel mai scurt timp și să le doneze spitalelor. În incinta Magnificus Plaza, care are 1.500 mp, aceștia vor putea instala câteva sute de mașini și vor putea lucra în cele mai bune condiții pe care noi le putea crea în această perioadă”, a mai declarat Ștefan Mandachi.

Hotelul inaugurat de Ștefan Mandachi în 2018 ocupă o suprafață de 7.000 mp, are 90 de camere și un salon de evenimente, Magnificus Plaza, iar toate aceste spații vor fi puse atât la dispoziția persoanelor aflate în prima linie de luptă cu noul coronavirus care vor trebui să intre în carantină, cât și tuturor antreprenorilor care vor să își ofere sprijinul prin confecționarea de măști medicale.

Mandachi Hotel&Spa este un proiect de tip franciză dezvoltat de către compania SC California Holding SRL, care operează numeroase afaceri precum Magnificus Plaza, rețea de săli de evenimente, Spartan, cel mai mare lanț de restaurante din țară pe bază de carne rotisată, Hercule, cea mai cunoscută rețea de restaurante de tip tavernă grecească în sistem de franciză, Baba Cloanța, prima franciză din România care comercializează burgeri copți pe plită.

Din platforma francizelacheie, fondată de Ștefan Mandachi, mai  face parte și Erichman, magazin de materiale de construcții, finisaje și amenajări, cu o vechime de 20 de ani pe piață.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: