Business Companii Stiri

Domeniul serviciilor pentru corporatiști a crescut de cinci ori ca mărime din 2010

26 aug. 2019 2 min

Domeniul serviciilor pentru corporatiști a crescut de cinci ori ca mărime din 2010

Reading Time: 2 minute

În primul semestru al anului 2019, IMM-urile, companiile cu până în 250 de angajați, au închiriat, pre-închiriat și prelungit contracte de spații de birouri cu 10% mai mult față de primul semestru al anului 2018. Spațiile de birouri închiriate în primele șase luni ale acestui an au avut o suprafață cumulată de 86.870 metri pătrați.

Companiile care oferă servicii personale pentru angajați și leisure au reprezentat cel mai dinamic sector, serviciile incluzând operatori de săli de fitness, cabinete medicale sau de înfrumusețare, restaurante, cafenele, baruri, școli și grădinițe private, cursuri de perfecționare sau turism.

Suprafața spațiilor închiriate de firmele care prestează servicii pentru corporatiști a crescut cu 32% față de aceeași perioadă a anului trecut, peste media de expansiune a pieței de birouri reprezentată de companiile medii.

”Acest domeniu al serviciilor pentru corporatiști a crescut de cinci ori ca mărime din 2010 și până în prezent și s-a ridicat ca pondere în topul domeniilor de la locurile șase și șapte, în 2010-2011 la locul al doilea în 2018 și în prima jumătate a lui 2019”, a declarat Alexandru Petrescu, Managing Partner la ESOP Consulting l CORFAC International.

În primul semestru din 2019, închirierile de spații ale IMM-urile din domeniul IT& C si BPO au crescut cu 26%, locul doi, cu o pondere de 22%, a fost ocupat de IMM-urile care oferă servicii personale, pentru angajați și leisure iar locul al treilea a fost ocupat de domeniul de servicii financiare și profesionale, cu o creștere de 21%.

Companiile prestatoare de servicii pentru corporatiști au ales cu precădere clădirile de birouri din București, 82%, restul de 18% fiind împărțit între marile orașe cum ar fi Cluj Napoca, Timișoara sau Iași.

Printre clădirile de birouri alese de companiile medii care oferă servicii pentru corporatiști sunt de menționat Equilibrium 1, Record Park, S – Park, Hexagon Office,  Iride Park, Swan Office Park, Metroffice, Expo Business Park, Elefterie BC, Forum, Unirii View, Lamda BC, Floreasca 133-137.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: