Stiri Tech

Recunoaștere globală pentru companie românească

2 nov. 2018 2 min

Recunoaștere globală pentru companie românească

Reading Time: 2 minute

Compania românească Druid a câștigat două premii acordate de un juriu extern format din executivi de la GE Digital, ExxonMobil, Orange și Optum în cadrul evenimentului UiPathForward EMEA. Organizat la Londra de catre UiPath, pe 29 și 30 Octombrie, evenimentul se află la cea de a doua ediție și reunește specialiști din întreaga lume, implicați în Robotic Process Automation (RPA).

Într-o competiție cu 1.000 de participanți, proiectul “Chatbot-RPA Integration” realizat de către compania Druid a fost apreciat de juriu cu Premiul 2 la Global Hackaton și Premiul “Best Connector”. Este încă o recunoaștere a faptului că IT-ul românesc este capabil să fie în primele rânduri ale inovării tehnologice.

Specialiștii Druid, prin intermediul integrării chatbot-RPA înscrise în hackatonul global PowerUpAutomation susținut de UiPath, au creat capacități conversaționale pentru roboții UiPath, respectiv au adăugat servicii cognitive chatbot-ilor Druid, totul într-un parcurs automat, fără intervenție umană.

Dragos Metea, Directorul General Druid, a oferit detalii despre proiect cu ocazia festivității de decernare a premiilor: “În cadrul integrării chatbot-RPA înscrise în hackatonul global PowerUpAutomation, conversațiile sunt configurate cu Conversation Designer în platforma Druid. Codul nu este necesar, discuțiile cu chatbot-ii sunt posibile în paginile Intranet, pe pagini dedicate chatbot-ilor, pe Skype for Business, pe Skype, Slack sau în Facebook. Echipa noastră a dezvoltat proiectul în pachete pre-configurate, soluții complete cu setări chatbot și RPA pentru domenii ca Resurse Umane, Financiar, Suport Clienți, Vânzări, Managementul Contractelor, sau Management de Proiecte. Scopul eforturilor Druid este unul singur: creșterea productivității angajaților firmelor client prin automatizarea proceselor repetitive”.

Mai mult, Dragoș Metea și-a exprimat satisfacția pentru recunoașterea primită din partea juriului și a adăugat ca “soluția Druid s-a potrivit perfect în cadrul general al hackatonului global PowerUpAutomation organizat de UiPath, o platformă în care pasionații de automatizare au avut ocazia să creeze componente reutilizabile open source cu UiPath Studio”.

Druid este o companie start-up fondată de către Liviu Drăgan. Firma aduce împreună specialiști cu experiență în crearea de soluții IT pentru corporații și IMM-uri. În mai puțin de 6 luni, aceștia au realizat o platformă de chatboti de tip “no-code”, un loc în care oricine poate proiecta, dezvolta și lansa asistenți virtuali (Virtual Enterprise Assistants – VEA), capabili de a se integra cu sistemele de afaceri existente: Dynamics 365, SQL Server, REST/ SOAP Web services/ APIs, UiPath, precum și cu multe altele.

“Druizii” creați în București sunt antrenați deja cu abilități pentru diverse industrii (financiar-bancar, medical, etc.) și procese (resurse umane, vânzări, self-service).

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: