Stiri Tech

Early Game Ventures investeşte în Watto, stații de încărcare pentru vehicule electrice

29 iun. 2019 < 1 min

Early Game Ventures investeşte în Watto, stații de încărcare pentru vehicule electrice

Reading Time: < 1 minut

Watto Stations, companie din România care contruiește o rețea regională de stații de încărcare ultra-rapidă destinată vehiculelor electrice, a primit o rundă de finanțare condusă de fondul de investiții Early Game Ventures. Asistența juridică a tranzacției a fost asigurată de casa de avocatură DLA Piper Dinu.

Valoarea investiției nu a fost precizată.

Față de soluțiile existente, stațiile Watto sunt gândite de la început pentru a permite alimentarea atât a maşinilor electrice individuale cât şi a autobuzelor şi a viitoarelor camioane electrice. În acelasi timp, soluțiile de încărcare Watto vor permite și alimentarea autovehiculelor autonome.

“Într-o primă etapă, ne vom concentra pe dezvoltarea infrastructurii din România, făcând posibilă traversarea întregii țări, la volanul unui vehicul electric, în condiții optime. Într-o fază ulterioară, urmărim acoperirea flancului estic al Europei cu intenția de a deveni un jucător strategic la nivel regional”, a declarat Daniel Pintilie (foto), CEO Watto Stations.

„Watto construieşte ceea ce noi numim – Infrastructură pentru inovație”, a precizat Cristian Munteanu, Partner al Early Game Ventures. “Conceptul lor dovedeşte viziune şi curaj; merge dincolo de această perioadă de tranziție dominată de maşinile hybrid şi de punctele de încărcare din benzinării”.

În perioada imediat următoare, Watto va lansa un concurs național de idei pentru alegerea unui concept inovator ce va fi folosit în construcția viitoarelor stații. De asemenea, compania caută să atragă talente în mai multe zone strategice de competență.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: