Biz Singapore

Educatie la superlativ

28 ian. 2015 < 1 min

Educatie la superlativ

Reading Time: < 1 minut

Singapore s-a clasat anul trecut pe locul trei in topul mondial prinvind educatia, realizat de compania Pearson, dupa alte doua tari asiatice, Coreea de Sud si Japonia. Clasamentul ia in calcul rezultatele elevilor la testele internationale de cunostinte – citit, matematica si stiinte, precum si statisticile privind gradul de alfabetizare si de absolvire a cursurilor de catre elevi.

Cu un buget alocat educatiei care se ridica la 20% din bugetul national, orasul-stat a dezvoltat de-a lungul anilor un sistem educational cu rezultate la superlativ atat in ceea ce priveste gradul de alfabetizare – 96,5% (2013), cat si in privinta rezultatelor elevilor supradotati. In plus, sistemul educational singaporez este rezultatul unui mix de influente institutionale si culturale unice in lume.

Educatia in Singapore este administrata de Ministerul Educatiei (MOE), responsabil cu dezvoltarea si implementarea tuturor politicilor de educatie. Ministerul controleaza dezvoltarea si administrarea scolilor de stat care primesc fonduri de la Guvern, dar face recomandari si are un rol de monitorizare si supervizare a scolilor particulare. Atat pentru scolile de stat cat si pentru cele particulare, exista variatii privind autonomia curriculara, detinatia ajutoarelor si finantarilor de la guvern, taxele de scolarizare si politica de admitere.

In 2000 Parlamentul din Singapore, a validat Legea privind Educatia Obligatorie pentru nivelul primar. Parintii sunt obligati sa-si dea copiii la scoala in ciclu primar. Sunt permise exceptii numai pentru scolarizarea de acasa sau pentru anumite institutii

Engleza este prima limba invatata inca din cicul prescolar.Este de asemenea limba in care se invata majoritatea disciplinelor, cu precadere matematica si stiintele naturii. Concomitent, se invata si in limbile materne, in scolile secundare. Exista de asemenea scoli care experimenteaza curricula de matematici si stiinte atat in engleza cat si in limbile materne.

Foto: Dreamstime

Array

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: