Analize BizRemote by certSIGN

Efectele revenirii la birou: traficul la metrou în 15 zile din mai a fost dublu față de toată luna aprilie

11 iun. 2020 2 min

Efectele revenirii la birou: traficul la metrou în 15 zile din mai a fost dublu față de toată luna aprilie

Reading Time: 2 minute

După ce, în timpul stării de urgență, metroul bucureștean a înregistrat 1,8 milioane de călătorii în aprilie, în cele 15 zile din luna mai când au fost ridicate restricțiile de circulație numărul călătoriilor aproape s-a dublat, până la 3,4 milioane, conform datelor Metrorex, solicitate de Crosspoint Real Estate.

Per total, numărul călătoriilor cu metroul din București a scăzut în luna mai cu 76% față de luna ianuarie a acestui an, dar a crescut cu 72% față de luna precedentă după doar două saptamani de relaxare.

„Mai mult de atât, în luna mai putem observa o densitate mai mare a călătorilor în intervalele orare 6:00-9:00 și 16:00-19:00, ceea ce poate indica revenirea la birou în diferite zone din București”, arată Ilinca Timofte, Research Analyst Crosspoint Real Estate.

Criza sanitară și starea de urgență au coborât traficul la metrou în luna martie la jumătate față de lunile anterioare, de la peste 14 milioane de călătorii în fiecare dintre lunile ianuarie și februarie la sub 8 milioane de călătorii în martie, potrivit cifrelor Metrorex.

În ceea ce privește traficul de călători în stațiile de metrou aferente principalelor zone de birouri din București, acesta a scăzut semnificativ în mai comparativ cu primele două luni ale anului, dar au marca o revenire ușoară comparativ cu luna aprilie. Stațiile din zonele de birouri, în special Aurel Vlaicu și Pipera, se află constant în topul celor mai aglomerate stații de metrou din Capitală.

Aceste zone cuprind clădiri de birouri care găzduiesc peste 125.000 de angajați, de aceea călătoriile din stațiile de metrou Aurel Vlaicu și Pipera au ajuns pe ultimele locuri în lunile aprilie și mai, când stațiile cele mai circulate au fost Preciziei (singura stație cu un stoc semnificativ de birouri), Păcii și Gorjului.

„Deși un număr important de companii și-au amânat reîntoarcerea la birou până cel putin în luna septembrie și munca de acasă pare sa fie în continuare preferată în situația actuală, atât de angajatori cât și de angajați, faptul că relaxarea recent instalată a dus la o creștere rapidă a reluării activității în principalele zone de birouri poate indica o revenire până la sfârșitul verii a cel puțin jumătate dintre angajații care activează în aceste zone”, spune Simona Urse, Associate Director, Office Agency Crossppoint Real Estate.

În ceea ce privește traficul rutier, acesta a înregistrat o creștere mai mare, nivelul de aglomerare a principalelor artere rutiere din Bucuresti ajungând deja la 50% comparativ cu perioada dinaintea introducerii stării de urgență, conform datelor platformei tomtom.com. „Momentan, estimăm că între 30% și 35% din companii și-au reluat, parțial sau integral, activitatea în clădirile de birouri pe care le ocupă”, spune Ilinca Timofte.

Foto: © Joyfull | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: