fbpx
Finanțe

Emisiunea de obligațiuni ipotecare Alpha Bank, listată la Luxemburg

16/05/2019

author:

Emisiunea de obligațiuni ipotecare Alpha Bank, listată la Luxemburg

Prima emisiune de obligațiuni ipotecare din România, lansată de Alpha Bank, este de astazi listată la Bursa de Valori din Luxemburg, anunță banca, într-un comunicat de presă.

“Este un moment de referință în procesul de evoluție a bankingul local, pe care marturisesc ca îl aștept de multă vreme. Am avut privilegiul de a face parte din echipa care a început lucrul la prima lege a obligațiunilor ipotecare. A fost un proces anevoios, ce a durat 15 ani până la materializare și mă bucur că România intră astăzi pe harta țărilor care au o piață activă a obligațiunilor ipotecare, instrumente moderne de finanțare care vor contribui la dezvoltarea instituțiilor financiare din România și a pieței de capital”, a declarat Sergiu Oprescu, președintele executiv al Alpha Bank România.

Sergiu Oprescu a amintit că Alpha Bank Romania a lansat primul împrumut destinat achiziționării de locuințe din România, în 2001, iar acum deschide și piața finanțărilor pentru împrumuturile ipotecare.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE