Management Stiri

Enel, pe primul loc în topul „Echipa executivă a întregii Europe”

18 sept. 2020 2 min

Enel, pe primul loc în topul „Echipa executivă a întregii Europe”

Reading Time: 2 minute

Enel se numără printre companiile care au impresionat cel mai mult investitorii, în acest an dificil, conform clasamentului „Echipa Executivă a Întregii Europe”, realizat de către Institutional Investor, unul dintre cei mai importanți publisheri de informații financiare și comerciale din Europa.

Topul „Echipa Executivă a Întregii Europe”, realizat anual și ajuns în 2020 la cea de-a 16-a ediție, a solicitat investitorilor și analiștilor să evalueze directorii executivi din regiune, precum și programele de relații cu investitorii. Enel s-a clasat pe primul loc la categoriile: CEO, Programul de Investor Relations, Ofițerul de Investor Relations, Investor Day și practici de mediu, sociale și de guvernanță (ESG – Enivronment, Social and Governance). La categoria CFO, Enel s-a clasat pe primul loc în topul analiștilor de vânzare (sell-side) și pe locul al doilea în cel al analiștilor de cumpărare (buy-side).

Suntem onorați să fim recunoscuți de analiști și investitori pentru eforturile noastre continue de a construi și de a comunica un model de business care îmbină și integrează afacerile și sustenabilitatea, două concepte care trebuie să coexiste în viziunea și strategia oricărei companii moderne”, a declarat Francesco Starace, CEO și director general al Enel. “Trebuie să recunoaștem faptul că o asemenea performanță a putut fi atinsă datorită echipei noastre formate din oameni străluciți, talentați și implicați, care au rămas dedicați Grupului, în ciuda acestor vremuri dificile. Tocmai de aceea, aceste premii sunt dedicate, de fapt, tuturor angajaților Enel”.

Institutional Investor este un o publicație internațională B2B de top, care se axează preponderent pe finanțe internaționale. Revista publică și produce conținut jurnalistic premium, buletine informative și analize. De asemenea, organizează conferințe, seminarii și cursuri de training care oferă informații de business, prin intermediul platformelor proprii de piețe de capital, precum și informații privind piețele emergente.

De mai bine de 30 de ani, Institutional Investor premiază excelența și oferă recunoaștere oamenilor și companiilor din industria serviciilor financiare. În 2020, revista a combinat sondajele Extel (sondaj anterior realizat în perioada martie / aprilie) și Institutional Investor Survey Europe (sondaj realizat în luna septembrie), formând un singur clasament, care evaluează directorii pe regiuni.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: