Finanțe Stiri

Eurobank digitalizeaza subsidiara din Romania

14 iun. 2016 < 1 min

Eurobank digitalizeaza subsidiara din Romania

Reading Time: < 1 minut

Eurobank Ergasias isi va modifica infrastrutura IT si va incepe o transformare digitala prin folosirea unei noi platforme de tip infrastructure-as-a-service (IaaS) oferita de Accenture, unul dintre liderii mondiali in consultanța in management, servicii tehnologice și outsourcing. Contractul, incheiat pe o perioada de zece ani, vizeaza subsidiarele bancii din Romania, Bulgaria, Serbia si Ucraina.

Accenture va furniza astfel servicii de transformare tehnologica pentru o „infrastructura inteligenta” bazata pe o platforma IaaS avansata, care va susține operaţiunile principale ale bancii, inclusiv activitatea de economisire si creditare, online banking, procesarea tranzacţiilor si serviciile pentru carduri de debit si de credit.

Iniţiativa este menita sa vina in intampinarea programului de transformare digitala a grupului si sa susțina cresterea Eurobank in Europa de Sud si de Est prin cresterea calitații serviciilor și reducerea costurilor aferenteinfrastructurii IT. Incheierea acestui contract continuarelaţia de colaborare de lunga durata dintre Eurobank si Accenture in domeniulserviciilor de infrastructura IT. Accenture furnizeaza Eurobank servicii de consultanţa si externalizare de peste 15 ani.

„Aceasta modernizare si transformare a infrastructurii IT a Grupului Eurobank face parte din strategia noastra de a ne imbunataţi eficienţa si eficacitatea operaţionala in vederea susţinerii tuturor pieţelor europene pe care le deservim. In cadrul acestui proiect inovativ, ne-am unit forţele cu un lider mondial – Accenture”, a spus Stavros Ioannou, Deputy CEO, Group COO & International Activities in cadrul Eurobank Ergasias.

“Prin implementarea acestui proiect, Eurobank face un pas important in adaptarea la noua era digitala. IaaS poate ajuta bancile sa iși reduca costurile aferente spațiului ocupat de hardware, sa mareasca gradul de automatizare si sa susţina inovaţiile digitale, in prezent sau in viitor”, a declarat Razvan Patrunoiu, Country Managing Director al Accenture Romania.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: