fbpx
Finanțe

Investitorii străini îngrijorați de modificarea Codului Penal1 min

02/02/2017 < 1 min read

author:

Investitorii străini îngrijorați de modificarea Codului Penal1 min

Reading Time: < 1 minut

Consiliul Investitorilor Străini – FIC își alătură vocea comunității de afaceri din România și își exprimă îngrijorarea cu privire la modul în care Guvernul României a adoptat recent o serie de modificări la Codul Penal.

FIC a susținut mereu predictibilitatea și transparența procesului legislativ și a apreciat rezultatele luptei anticorupție. FIC consideră că lupta împotriva corupției și reformele structurale trebuie să rămână o prioritate constantă a fiecărui Guvern al României, dincolo de ciclurile electorale, arata Consiliul Investitorilor Străini, într-un comunicat de presă.

“Aplicarea principiilor statului de drept și ale economiei de piață, precum și respectarea legilor sunt ingrediente esențiale pentru un mediu favorabil dezvoltării economice pe termen lung, care să aducă prosperitate populației”, arata FIC.

În acest context, FIC apreciază că modul prin care au fost luate aceste decizii ar putea transmite un mesaj negativ potențialilor investitori, cât și organismelor financiare internaționale, iar România va pierde oportunitatea de a atrage mai multe investiții noi.

“Încrederea investitorilor în calitatea mediului de afaceri din România, ar putea fi pusă sub semnul întrebării iar reconstruirea acestei încrederi ar presupune un efort suplimentar și de asemenea un interval de timp foarte mare”, se mai arată în comunicatul FIC.

Consiliul Investitorilor Străini – FIC numără în prezent 130 de companii membre, ale căror investiții cumulate reprezintă în jur de 40 miliarde euro, adică aproape două treimi din totalul investițiilor străine directe realizate în România din 1990 până în prezent.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *