Finanțe Stiri

Euroins se extinde in Bulgaria si Ucraina1 min

20/02/2015 1 min read

author:

Euroins se extinde in Bulgaria si Ucraina1 min

Reading Time: 1 minut

Actionarul companiei de asigurari Euroins Romania apasa iar pe acceleratia extinderii regionale, prin achizitia operatiunilor din Bulgaria si Ucraina ale Talanx International, al treilea cel mai mare asigurator din Germania.

Euroins Insurance Group (EIG) a cumparat in Bulgaria HDI Zastrahovane AD, companie care a avut in 2013 venituri de 13 milioane de euro din primele brute. In Ucraina, grupul Euroins a achizitionat HDI Strakhuvannya, care a inregistrat venituri din primele brute de 16 milioane de euro in 2013. Profitul operational cumulat al celor doua companii a fost de aproximativ 1 milion de euro in anul financiar 2013. Tranzactia se afla in etapa de aprobare din partea autoritatilor de reglementare si se asteapta sa fie finalizata in al doilea trimestru al anului 2015.

In urma tranzactiei, Euroins va avea operatiuni in 5 tari si va genera venituri din prime brute subscrise in valoare de peste 200 millioane de euro. EIG a preluat in 2013 portofoliile de asigurari de la QBE Bulgaria si Romania, respectiv de la Interamerican Bulgaria, in cadrul a doua tranzactii a caror valoare cumulata a depasit 20 de milioane de euro.

Foto – Dreamstime

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE