Stiri

Europenii, speriați de noile tulpini Covid. Ar putea bloca întreg sezonul turistic

28 iun. 2021 2 min

Europenii, speriați de noile tulpini Covid. Ar putea bloca întreg sezonul turistic

Reading Time: 2 minute

După un an 2020 în care turismul a fost grav afectat la nivelul întregului continent din cauza restricțiilor de călătorie, avem semne că nici anul 2021 nu va fi mai bun.

Apar noi restricții și numărul de noi infectări este în creștere

Deși nu este un studiu științific care să spună cât de gravă este situația pentru persoanele care au fost deja vaccinate, varianta Delta a coronaviruslui, identificată pentru prima oară în India, se răspândește cu rapiditate în Europa.
Cazurile noi sunt în scădere, dar crește numărul de cazuri ce au la bază varianta Delta.

Deja sunt restricții de călătorie pentru cei care vin din Portugalia și Rusia, iar cancelarul german Angela Merkel a declarat că ar vrea ca și celelalte state europene să impună, la fel ca Germania, carantină pentru cetățenii care vin din țări cu rate mari de incidență a variantei Delta a coronavirusului, cum este Marea Britanie.

Cea mai gravă situație este în Regatul Unit, unde varianta Delta este dominantă deja de mai multe săptămâni, eliminând varianta dominantă anterioară, Alfa, cunoscută și ca varianta britanică în trecut.

Conform datelor autorităților britanice, între 7 și 21 iunie, varianta Delta era responsabilă pentru 95% dintre cazurile pozitive eșantionate în Regatul Unit

Varianta Delta va fi majoritară până la finalul lunii august

Temerile europenilor sunt justificate de faptul că varianta Delta a devenit deja dominantă în țări ca Portugalia și Rusia.

Estimările ECDC spun că 70% din cazurile noi din Europa vor fi reprezentate de varianta Delta, până la începutul lunii august, iar până la final de 90% din aceste cazuri.

În acest moment, numărul de cazuri noi în Uniunea Europeană încă este dominat de varianta Alfa, dar datele Institutului Robert Koch din Germania arată că proporția cazurilor cu varianta Delta s-a dublat în doar o săptămână.

O altă problemă de raportare este că majoritatea țărilor nu fac secvențierea genetică a cazurilor noi, deci este posibil ca numărul real de cazuri de infectare cu varianta Delta să fie deja mult mai mare.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: