fbpx
Lifestyle Stiri

Experiență inedită pentru cafegii2 min

23/01/2017 < 1 min read

Experiență inedită pentru cafegii2 min

Reading Time: < 1 minut

Cei pentru care cafeaua este mai mult decât o licoare necesară, ce se bea în fugă, dimineața, vor aprecia fără îndoială ediția limitată de la Nespresso: Selection Vintage 2014.

Experții în cafea au pus la punct un proces de maturare deliberată a cafelei cu rezultate spectaculoase, obținute după numeroase experimente cu soiuri diferite de cafea, din recolte diferite și utilizând varii condiții de depozitare.

Pentru acest sortiment de colecție, experţii Nespresso au recoltat și selectat, în anul 2014, cele mai bune boabe de cafea Arabica, din plantații excepționale Grands Crus, din ținuturile muntoase columbiene.

Locul de depozitare a cafelei a fost ales cu multă grijă, astfel încât procesul de maturare să nu fie influențat negativ de mediul înconjurător. Boabele de cafea au fost ținute într- un depozit secret din Columbia, fără ferestre, la o altitudine de aproape 3700 de metri.

Pentru prăjire, Nespresso a folosit tehnica prăjirii separate. O parte dintre boabe au fost prăjite uşor, pentru a proteja finețea notelor aromatice fructate și o altă parte au fost prăjite intens, pentru a evidenția notele de prajire. Rezultatul: un gust plin si o textura bogată, aproape cremoasă.

Toate aceste elemente s-au împletit, creând un gust rar, în care se evidențiază note lemnoase elegante şi note fructate delicate, învăluite într-o textură bogată, aproape cremoasă.

Selection Vintage 2014 poate fi savurată cu lapte. Totuşi, pentru a aduce un tribut caracterului superior al acestui sortiment sofisticat, expertii Nespresso recomandă să fie savurat simplu, fără lapte sau zahăr. Pentru a duce experiența degustării acestei cafele la un nivel și mai înalt, compania Riedel a creat un model de pahare din cristal, care amplifică cele mai fine note aromatice ale acestui sortiment prețios.

One Comment
  1. […] citeste mai mult aici […]

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *