Lifestyle Stiri

Expozitie unicat la Dino Parc Rasnov

27 mai 2016 < 1 min

Expozitie unicat la Dino Parc Rasnov

Reading Time: < 1 minut

Incepand cu 1 iunie, Dino Parc Rasnov, in colaborare cu Muzeul National Secuiesc, filiala Depresiunii Baraolt, gazduieste o expozitie unicat – scheletul aproape intact al unui mastodont gasit pe teritoriul Romaniei. Vizitatorii parcului de discutie vor putea astfel sa admire scheletul de 7 metri lungime si 3,5 metri inaltime al unui mastodont descoperit la Racosul de Sus in anul 2008.

Scheletul este complet in proportie de 85% si, potrivit specialistilor, apartine speciei Anancus Arvernensis, un stramos al mamutului care a trait in urma cu 3 milioane de ani.

“Scheletul de mastodont care va fi expus in parc are o valoare stiintifica nemasurabila. Ne bucura faptul ca putem organiza o expozitie cu beneficii pentru toata lumea, pentru ca in prezent scheletul este vizitat la Baraolt de 3.000 de oameni anual, iar la Dino Parc va putea fi vazut de peste 300.000 de oameni pe an”, a declarat Adrian Apostu, manager al Dino Parc Rasnov.

In cadrul expozitiei, curiosii vor putea vedea nu doar impresionantul schelet, ci si o reproducere virtuala interactiva a mastodontului, care va simula conditiile de viata ale acestuia.

Dino Parc Rasnov este o zona de agrement si un muzeu in aer liber, situat pe Strada Cetatii, in apropiere de Cetatea Rasnov. Pe langa un traseu impresionant cu 46 de dinozauri in marime naturala, parcul dispune de locuri de joaca pentru copii, casute in arbori, un cinematograf 9D si multe alte zone interactive.

Pretul unui bilet este de 28 de lei pentru un adult si de 22 de lei pentru copii. Pentru copiii cu varsta sub 3 ani, intrarea este gratuita.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: