Companii

Favi Stelian, un expat in real estate-ul romanesc

7 mart. 2016 2 min

Favi Stelian, un expat in real estate-ul romanesc

Reading Time: 2 minute

Cand il intrebi cum a ajuns in Romania, Favi Stelian, CEO al companiei care dezvolta ansamblul rezidential City Point din nordul Capitalei isi aminteste de perioada de boom a economiei romanesti, mai exact de anul 2006.

„Eram director de mall in Israel si am primit oferta de a aduce Tnuva in Romania. Am facut un parteneriat si am venit, fara sa stiu prea multe despre aceasta tara. Am infiintat firma Magna Capital, am facut business development pentru multe firme care au venit din Israel in Romania, dintre care cele mai multe cu investitii in imobiliare”, explica Favi Stelian cum a intrat in contact cu real estate-ul autohton.

Studiile din domeniile contabilitatii, business-lui si avocaturii l-au ajutat pe managerul israelian in momentul in care a inceput criza economica. In acea perioada, a lucrat in calitate de CFO pentru o companie romaneasca, iar in 2010 a fost recrutat de catre dezvoltatorul ansamblului rezidential City Point din nordul Bucurestiului, un joint venture intre doua companii de calibru mare la nivel mondial.

Investitia in prima faza a complexului City Point, care cuprinde patru blocuri cu 213 apartamente dintre care in prezent sunt finalizate 100, se ridica la 15 milioane de euro. Iar planurile vizeaza inca doua faze: opt blocuri cu regim de inaltime cuprins intre P+6 si P+20, cu 944 de apartamente (o investitie de 100 de milioane de euro), respectiv 13 blocuri cu 1.311 locuinte. Constructia la cea de-a doua faza este programata sa inceapa la inceputul anului 2017.

”Terenul a fost cumparat la sfarsitul lui 2007, erau preturile destul de sus, insa noi il negociasem din 2005, nu am cumparat la 1.000 de euro pe metru patrat. Avem avantajul ca tot acest teren de 12 hectare este al nostru si atunci putem construi aerisit, sa nu saluti vecinul din blocul de vizavi din balcon si el sa te auda ”, explica Favi Stelian.

Acest confort este important pentru locatarul tipic din City Point, care are intre 20 si 45 de ani, este singur sau face parte dintr-un cuplu fara copii, are o ocupatie stabila, in general intr-o multinationala si isi doreste un stil de viata modern. Mai mult, isi doreste sa traiasca intr-o comunitate compusa din oameni asemenea lui.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: