Finanțe Lifestyle Stiri

Festivalurile tin pasul cu tehnologia contacless

31 aug. 2015 2 min

Festivalurile tin pasul cu tehnologia contacless

Reading Time: 2 minute

TIFF, Electric Castle si ShortsUP au adunat peste 200.000 de pasionati de film si muzica care au putut opta pentru platile contactless cu carduri bancare MasterCard si Maestro.

Impreuna cu festivalurile TIFF, Electric Castle si ShortsUP, MasterCard a promovat plata contactless la casele de bilete si punctele de food & drinks ale celor mai mari evenimente din tara, fiind printre initiatorii acestei tehnologii in Romania. Astfel, pe langa avantajele de timp si simplificare a experientei de plata, posesorii de carduri MasterCard si Maestro Contactless au putut plati beneficiind de promotii atractive – de la reduceri de pret si cashback la bilete la film pentru fiecare tranzactie efectuata.

„In 2014, la TIFF, am facut primul pas catre introducerea platilor cu carduri bancare contactless ca sistem preferat de plata la festivaluri. Anul acesta, toate evenimentele din tara sustinute de MasterCard au dispus de aceasta tehnologie, iar reactiile participantilor si rezultatele ne-au aratat ca ne indreptam in directia cea buna. In plus, solutiile de plata sustinute de MasterCard nu implica emiterea unui card aditional cu circuit inchis, ci conecteaza toate cardurile MasterCard si Maestro contactless, emise de orice banca din tara sau strainatate, cu cititoarele bancare din cadrul evenimentelor – ceea ce imbunatateste semnificativ experienta participantilor, ce isi doresc sa petreaca cat mai mult timp bucurandu-se de filme sau de muzica si cat mai putin timp la cozi la casierii sau baruri”, a declarat Cosmin Vladimirescu, General Manager MasterCard in Romania, intr-un comunicat de presa.

Tranzactii cu 33% mai rapide

La Festivalul de Film International Transilvania, editia 14, 54% dintre tranzactiile bancare realizate cu cardul la casele de bilete au fost facute in modul contactless, dintre care 89% au fost facute prin intermediul cardurilor bancare MasterCard si Maestro. De asemenea, pentru fiecare astfel de tranzactie, fanii au primit un bilet la film.

Pe domeniul Bánffy, la Electric Castle Festival, unde organizatorii au oferit publicului un card dedicat de festival, dar si optiunea de a plati direct la baruri si in zona de food cu carduri bancare contactless, tranzactiile contactless cu carduri MasterCard si Maestro au fost preferate de 65% din cei ce au optat pentru cea de-a doua solutie. Pe langa convenienta adusa de tehnologia contactless, “electricii” care au platit cu cardurile MasterCard au primit 5% cashback, in mod automat, la fiecare tranzactie, direct pe card.

In cadrul Marelui Picnic si al Noptii Lungi a Filmelor Scurte, evenimente organizate sub umbrela ShortsUP, tranzactiile cu cardurile contactless au fost preferate de 43% din participantii care au optat pentru plata prin card. Dintre acestia, 85% si-au achizitionat gustarile si bauturile utilizand cardurile contactless MasterCard sau Maestro si au beneficiat de reduceri de 10% la fiecare tranzactie realizata.

Beneficiile platilor contactless garanteaza eficienta și rapiditate, tranzactia durand cu 33% mai putin decat o plata standard cu cardul, respectiv cu 52% mai putin decat cu numerarul, conform studiilor dezvoltate de MasterCard. Mai mult, cu MasterCard si Maestro Contactless, cumparaturile sub 100 de lei se realizeaza fara introducerea PIN-ul, fiind necesara doar apropierea cardului de terminalul de plata, ceea ce usureaza mai mult procesul. De asemenea, metoda de plata contactless ofera control 100% asupra tranzactiei deoarece tranzactia este efectuata direct de client.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: