Finanțe Stiri

Finantare pentru antreprenori prin “factory by Raiffeisen Bank”3 min

12/02/2019 2 min read

author:

Finantare pentru antreprenori prin “factory by Raiffeisen Bank”3 min

Reading Time: 2 minute

Raiffeisen Bank anunță începerea înscrierilor pentru concursul de proiecte factory by Raiffeisen Bank, ediția a doua. Înscrierile au loc pe platforma www.raiffeisenfactory.ro, în perioada 12 februarie –31 martie 2019. Prin acest program, banca oferă credite în valoare de până la 50.000 de euro antreprenorilor la început de drum.

Raiffeisen Bank încurajează înființarea și dezvoltarea de afaceri, iar antreprenorii selectați pentru finanțare vor beneficia de îndrumare și după terminarea concursului, pentru că afacerile lor să devină sustenabile, arată banca, într-un comunicat de presă.

„Suntem la a doua ediție a programului factory by Raiffeisen Rank și venim în sprijinul antreprenorilor cu o ofertă nouă și un pachet extins de beneficii, atât pentru cei care vor să pornească un business nou, cât și pentru cei care își doresc să dezvolte un produs sau un serviciu inovator. Componenta financiară este importantă, dar la fel de important este sprijinul pe care îl oferim post-finanțare, prin intermediul atelierelor interactive și prin sesiuni gratuite de îndrumare. În felul acesta suntem alături de antreprenorii finanțați și le oferim susținerea noastă pentru a depăși provocările cu care se pot confrunta în afacerile lor”, a spus Vladimir Kalinov, vicepreședinte retail la Raiffeisen Bank.

După autentificarea pe platformă, fiecare participant trebuie să completeze formularul de înscriere, disponibil la secțiunea Inscrie un proiect. Etapa următoare va consta în evaluarea proiectelor de către specialiștii Raiffeisen Bank. Cei care ajung în ultima etapă a programului își vor putea susține ideile de afaceri în fața specialiștilor băncii și a unor anteprenori cu experiență, care vor selecta apoi proiectele finanțate prin programul factory by Raiffeisen Rank din acest an.

Pentru a-și putea construi sau dezvolta afacerile, antreprenorii găsesc pe www.raiffeisenfactory.ro o serie de resurse utile, menite să îi ghideze sau inspire pentru propriile afaceri, precum și testimoniale video cu o parte dintre antreprenorii finanțați în prima ediție a programului, care vin cu recomandări și idei noi. De asemenea, în secțiunea Despre concurs sunt toate informațiile necesare participării la program.

În acest an, Raiffeisen Bank va acorda până la 100 de finanțări, de maximum 50.000 de euro fiecare, pentru susținerea ideilor noi de afaceri sau a companiilor cu cel mult 5 ani de funcționare care dezvoltă un produs sau serviciu inovator. Participanții la concurs au la dispoziție un simulator de credite dedicat, pentru a identifica tipul de credit care li se potrivește. Creditele pot fi de investiții sau pentru activitatea curentă, cu termen de rambursare de până la 5 ani, un nivel avantajos de dobândă și garanții de la Fondul European de Investiții, prin programul COSME. Însă primul pas este înscrierea unui proiect în programul factory by Raiffeisen Rank până la 31 martie, inclusiv.

Finanțările sunt acordate datorită Garanției puse la dispoziție de către COSME și de către Fondul European pentru Investiții Strategice (“FEIS”), stabilite în temeiul Planului de investiții pentru Europa. Scopul FEIS este de a susține finanțarea și implementarea investițiilor productive în cadrul Uniunii Europene și respectiv de a asigură creșterea gradului de acces la finanțare.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest site utilizează fisiere cookie. Prin continuarea navigarii sunteti de acord cu utilizarea acestui tip de fisiere. Mai multe informatii pot fi consultate prin accesarea POLITICI DE CONFIDENȚIALITATE