Antreprenori by eMAG

Finantari pentru femeile antreprenor

16 oct. 2013 3 min

Finantari pentru femeile antreprenor

Reading Time: 3 minute

Garanti Bank a lansat campania “Zodia Succesului” cu scopul de a veni in sprijinul companiilor mici si mijlocii care au femei in actionariat sau care detin pozitia de administrator.

Garanti Bank ofera femeilor antreprenor din toate sectoarele un pachet dedicat prin care vine in intampinarea nevoilor financiare ale acestora, sprijinindu-le fie sa inceapa o afacere, fie sa o creasca pe cea existenta. Pot beneficia de acesta oferta antreprenoarele care au proiecte de investitii sau care vor sa fie competitive pe plan local sau international prin extinderea afacerilor pe care le conduc.

Pe website-ul dedicat www.femeiantreprenor.ro, antreprenoarele pot gasi povesti inspirationale ale femeilor de afaceri, precum si detalii despre credite, depozite, documentatia necesara si alte informatii utile pentru deschiderea unui cont. Noul pachet ofera femeilor antreprenor zero costuri pentru platile in RON, pentru primele trei luni, precum si zero costuri pentru emiterea cardurilor de debit. De asemenea, activarea Garanti Online – serviciul de internet banking al bancii – este gratuita, iar utilizarea lui nu presupune niciun cost lunar.

Garanti Bank are un portofoliu de 22.000 de clienti IMM, in crestere cu 20% in 2013 fata de 2012. Valoarea totala a imprumuturilor catre IMM-uri reprezinta 25% din portofoliul bancii. Majoritatea IMM-urilor conduse de femei, avand cont la Garanti Bank, activeaza in Bucuresti, Craiova, Covasna, Iasi si Galati. Aceste IMM-uri isi desfasoara activitatea in diverse sectoare: 37% in comert, 13% in servicii, 11% in productie, 10% in sanatate si asistenta sociala. 

“Prin noua noastra campanie – “Zodia Succesului” – dorim sa sprijinim femeile sa isi inceapa si sa isi dezvolte propriile afaceri deoarece credem cu tarie ca IMM-urile reprezinta motorul cresterii economice. Sprijinul vine atat prin ofertele speciale pe care le-am pregatit, cat si prin sfaturile practice primite de la alte femei din mediul de afaceri, in cadrul evenimentelelor pe care le vom organiza in mai multe orase”, spune Anca Motca, Director General Adjunct Garanti Bank.

Noul programul este sustinut printr-o aplicatie online pe pagina oficiala de Facebook a Garanti Bank, unde femeile de afaceri sunt invitate sa isi spuna povestile si sa devina modele care le vor inspira si pe alte femei sa devina antreprenoare, avand totodata sansa de a castiga o prezenta atractiva in revista BIZ.

In Romania, din peste 1,13 milioane de asociati sau actionari ai companiilor locale, ponderea femeilor este de 36% (in jur de 400.000), conform Oficiului National al Registrului Comertului.

Garanti Bank a fost prima banca ce a introdus in 2010 un pachet complex de finantare creat special pentru afacerile conduse de femei. De atunci, banca a lansat mai multe oferte adresate femeilor antreprenor. 

Garanti Bank Romania face parte din Grupul financiar-bancar Garanti Romania, care reuneste si Garanti Leasing (marca sub care functioneaza compania Motoractive IFN SA), Garanti Credite de Consum (marca sub care functioneaza Ralfi IFN SA) si Garanti Credite Ipotecare (marca sub care functioneaza Domenia Credit IFN SA). Garanti Bank Romania este o banca universala detinuta de catre Turkiye Garanti Bankasi A.S. (TGB), cea mai profitabila si a doua cea mai mare banca privata din Turcia dupa active.

Turkiye Garanti Bankasi se regaseste in topul celor mai solide banci din lume, clasament intocmit in luna mai a anului 2013 de Bloomberg, una dintre cele mai prestigioase agentii de stiri economice si de afaceri la nivel global.

Garanti Bank Romania ofera o serie de produse si servicii de calitate pentru toate segmentele de business:  retail, IMM si corporate, si este una dintre cele mai dinamice si inovatoare banci de pe piata locala. Prezenta in Romania din 1998, Garanti Bank a dezvoltat un portofoliu solid de clienti si si-a extins prezenta nationala prin agentii si canale alternative, ajungand la o retea extinsa de peste 250 de bancomate inteligente care pot fi folosite de oricine, nu doar de clientii bancii, pentru tranzactii cu sau fara card.

Garanti Bank a fost premiata in iulie 2013 de catre prestigioasa revista internationala Global Finance pentru “Best Consumer Internet Bank in Romania” si “Best in Social Media in CEE Region”. Cele doua distinctii au fost acordate in cadrul “World’s Best Internet Banks Competition 2013”.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: