Antreprenori by eMAG BizRemote by certSIGN Business Interviuri Video

Iulian Stanciu: Business-ul eMAG a crescut cu peste 30% (video)

04/06/2020 2 min read

Iulian Stanciu: Business-ul eMAG a crescut cu peste 30% (video)

Reading Time: 2 minute

”Pandemia a accelerat niște schimbări care oricum erau pe cale să se întâmple și nu ne-a prins într-un moment foarte rău. Imaginați-vă cum ar fi fost dacă ce se întâmplă acum se producea cu vreo 25 de ani în urmă. Acum suntem într-o perioadă în care tehnologia ne ajută să vedem importanța economiei digitale”, crede Iulian Stanciu, CEO al eMAG, cel mai mare business din retailul online din România. Iar cea mai mare oportunitate pe care o vede în această perioadă este digitalizarea, în toate domeniile, atât în mediul de business privat, cât și în ceea ce privește instituțiile statului, care va aduce de la sine mai multă predictibilitate, transparență și eficiență.

Despre cum poți conduce un business cu încasări de peste un miliard de euro și o echipă de 5.000 de oameni de la distanță, pe timp de pandemie, Iulian Stanciu a povestit la Biz Leaders.

[youtube v=3eRk93AWbMo]

 

Ce s-a vândut cel mai bine pe eMAG în timpul pandemiei? 

”Work from home a generat o mare cerere de echipamente IT și am anticipat acest lucru doarece acest lucru s-a întâmplat în China prima dată. Așa că am început să ne facem stocuri înainte să vină cererea pe piața locală. Foarte mare cerere a fost și pe partea de echipamente de fitness și de jocuri. De asemenea, a crescut cererea de produse alimentare, o schimbare pe care nu o vedeam venind atât de repede, adopția este mare atât în ceea ce privește produsele alimentare din FMCG, cât și livrarea de mâncare.” 

Vânzările unor categorii s-au dublat, altele au crescut de cinci ori, la unele nici nu există o bază de comparație (produsele medicale), dar sunt și categorii care au scăzut (de exemplu, produsele de travel, foto, boxele portabile, cele din categoria auto).

Per total, față de anul trecut suntem în creștere cu peste 30% și ritmul de creștere se menține” – Iulian Stanciu.   

Cum se va produce revenirea la birou în eMAG?  

”Cred că procentul celor care vor lucra de acasă va crește foarte mult. Noi amânat momentul în care vom lua o decizie pentru 1 iulie, am prelungit sistemul de work from home până la 1 iulie, cel puțin. Vom analiza fiecare department în parte să vedem sunt activitățile care se pot face de acasă și unde nu funcționează foarte bine acest system. Cred că vom rămâne la un procent de 50 -70% în sistem de lucru de acasă, fără să sacrificăm socializarea, partea de induction, partea de apartenență sau dezvoltare personală. Trebuie să fim atenți să nu sacrificăm toate aceste aspect doar de dragul lucratului de acasă, care s-ar putea să vină cu ceva mai multă productivitate. Cert este că nu ne vom întoarce toți, nu deodată, vom face un balans între productivitate și sănătate.” – Iulian Stanciu  

 

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole pe aceeași temă