Antreprenori by eMAG Business Stiri Tech

FintechOS lansează o nouă generație a platformei dedicate industriei bancare și de asigurări

20 nov. 2020 2 min

FintechOS lansează o nouă generație a platformei dedicate industriei bancare și de asigurări

Reading Time: 2 minute

FintechOS  a lansat Lighthouse, o platformă integrată care accelerează transformarea digitală a băncilor și companiilor de asigurări. Lighthouse include o serie de îmbunătățiri la nivel de produs și de experiență a utilizatorului (UX), ce permit instituțiilor să inoveze, eliminând dependența de echipele tehnice.

Transformarea digitală este o prioritate pentru bănci și companiile de asigurări, dar strategiile la care
acestea recurg sunt deseori complexe, costă mult și durează. Lighthouse este o alternativă gata de implementat, având incorporată expertiza de business și tehnologia necesare unui proces de transformare digitală sustenabil. Cu ajutorul platformei FintechOS, organizațiile pot dezvolta rapid noi linii de produse digitale și prototipuri pentru interacțiunile cu clienții (așa-numitele customer journeys), menținând în același timp un nivel ridicat de securitate și conformitate.

„Digitalizarea presupune un proces de transformare de anvergură, greoi și costisitor. Cu toate acestea,
companiile trebuie să extragă cât mai multă valoare din infrastructura existentă și din bazele de date cu care operează, pentru a gândi și acționa ambițios, pe termen lung. Iar acest lucru îl pot face începând de undeva, cu pași mici – dar scalând rapid”, a declarat Teodor Blidăruș, cofondator și CEO la FintechOS. „Echipele comerciale ar trebui să fie apte pentru această transformare digitală, făcând schimbări pas cu pas, fără să implice investiții masive, însă care pot produce un impact sistemic. Am dezvoltat Lighthouse pentru a le oferi clienților noștri și angajaților lor experiențe, servicii și instrumente mai bune, cu ajutorul noilor tehnologii, astfel încât o reală schimbare să fie posibilă”.

Printre îmbunătățirile aduse de Lighthouse se numără:

 • Product Factory: Organizațiile au nevoie să digitalizeze noi linii de produse și să își extindă oferta folosind multitudinea de date pe care le au la îndemână. Product Factory rezolvă această nevoie, oferind capabilitățile necesare pentru a configura și personaliza produsele în funcție de cerințele clienților, într-un timp scurt. Fără a fi nevoite să programeze, echipele din bănci și companiile de asigurări pot actualiza permanent produsele, pot adăuga descrieri noi, elemente vizuale, condiții de eligibilitate etc., folosind Formula Engine.
 • Enhanced Journey Designer: De la crearea de hărți detaliate – care prezintă întreaga călătorie a clienților – , până la adăugarea automatizării procesului de înrolare a acestora în sistem, Enhanced Journey Designer le permite echipelor comerciale să conceapă customer journeys fără a depinde de IT.
 • Pre-Built UI Templates: Acceleratoarele UX din Lighthouse le permit echipelor comerciale să
  realizeze prototipuri mai rapid folosind șabloane predefinite. Crearea și testarea unor versiuni de
  test funcționale, îmbunătățirea acestora cu ajutorul datelor și adăugarea unor interfețe de utilizare
  personalizate se realizează acum mult mai ușor.
 • Hybrid Data Models &Ecosystem Connectors: Infrastructura fără granițe a Lighthouse le facilitează organizațiilor utilizarea și expunerea oricărui tip de date (din surse locale, preluate sau din surse externe) prin intermediul API-urilor, utilizând abordarea low-code pentru a îmbunătăți experiența digitală a clienților.
 • Enhanced Data Security: anonimizarea datelor și marcarea informațiilor sensibile, sprijinind astfel organizațiile să respecte normele GDPR.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: