Stiri

Florin Cîțu va fi interimar la finanțe 45 de zile, pentru a face ordine

13 iul. 2021 < 1 min

Florin Cîțu va fi interimar la finanțe 45 de zile, pentru a face ordine

Reading Time: < 1 minut

Premierul Florin Cîțu a declarat că va rămâne și ministru interimar la finanțe pe toata perioada cât poate ocupa această funcție: 45 de zile. Afirmațiile au venit urmare a rapoartelor pe care le-a cerut angajaților ministerului, după ce l-a demis pe Alexandru Nazare.

Potrivit lui Florin Cîțu au rămas 86 de miliarde de lei nefolosite în primul semestru, iar ”execuția bugetară nu este satisfăcătoare”.

“Avem calendarul pentru rectificarea bugetară. Avem o situație pe fiecare minister. Sunt 12 miliarde de lei care nu au fost cheltuiți, deși au fost alocați pentru primul semestru. Cu asta trebuie să începem. Am văzut pe unde sunt. De acolo începem.

Vedem execuția. 86 miliarde de lei credite de angajament nefolosite în primul semestru. E clar că execuția bugetară nu e satisfăcătoare, din punctul meu de vedere”, a declarat Florin Cîțu.

Florin Cîțu a afirmat luni că primarii vor primi bani și la rectificarea bugetară din acest an. A primit și critici care au spus că aceste alocări de sume ar avea conotație politică.


„Se vor face în funcție de buget, acolo unde avem primari care știu să folosească banii”, spune premierul, care a declarat că deși rectificarea va fi discutată în Coaliție, decizia privind împărțirea banilor va fi luată în Guvern.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: