Business Companii

Flying-V, avionul viitorului, a finalizat cu succes primul zbor

3 sept. 2020 < 1 min

Flying-V, avionul viitorului, a finalizat cu succes primul zbor

Reading Time: < 1 minut

Modelul la scară redusă al Flying-V, aeronava eficientă energetic a viitorului, a zburat pentru prima dată luna trecută, iar zborul a fost un real succes, anunță reprezentanții KLM Royal Dutch Airlines.

DE CE ESTE FLYING-V DIFERIT?

Flying-V cuprinde o abordare cu totul diferită a designului aeronavelor, pentru susținerea unui zbor sustenabil pe distanțe lungi în viitor. Designul aeronavei integrează cabina pasagerilor, cala de marfă și rezervoarele de combustibil în aripi, creând o formă spectaculoasă în V. Conform calculelor, forma aerodinamică îmbunătățită și greutatea redusă a aeronavei vor reduce consumul de combustibil cu 20% în comparație cu cea mai avansată aeronavă de astăzi.

În urmă cu un an și jumătate, KLM și TU Delft au anunțat că vor proiecta Flying-V, un concept de zbor inovator, iar după teste extinse în tunele aerodinamice și la sol modelul a fost finalizat.

KLM a prezentat macheta aeronavei pentru prima dată în timpul aniversării de 100 de ani a companiei, în octombrie 2019. Mai mulți parteneri sunt acum implicați în proiect, inclusiv producătorul Airbus.

„Nu putem transforma sectorul aviației într-unul sustenabil pe cont propriu, de aceea este important să lucrăm împreună pentru un viitor mai responsabil. Colaborarea cu partenerii noștri și schimbul de cunoștințe va aduce schimbări reale industriei aeronautice.De aceea vom dezvolta în continuare conceptul Flying-V cu toți partenerii. Următorul pas va fi de a zbura Flying V pe combustibil sustenabil”, anunță Pieter Elbers, Președinte și CEO KLM.

Primul zbor al modelului la scară redusă Flying-V: 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: