fbpx
Tech

Focus Sat, vândută către M7 Group într-o tranzacție de 180 mil. euro1 min

31/12/2018 < 1 min read

Focus Sat, vândută către M7 Group într-o tranzacție de 180 mil. euro1 min

Reading Time: < 1 minut

Liberty Global plc a încheiat un acord pentru vânzarea operațiunilor de televiziune prin satelit (DTH) care deservesc clienții din 4 piețe est-europene (România, Ungaria, Cehia și Slovacia) către M7 Group.

În România, serviciile DTH sunt oferite sub brandul Focus Sat, în Ungaria sub brandul UPC Direct, iar în Cehia și Slovacia sub brandul freeSAT. Compania luxemburgheză M7Group oferă servicii de pay-TV către trei milioane de gospodării și adaugă prin această achiziție 800.000 de clienți din cele patru țări est-europene.

“Este o achiziție logică pentru noi, care ne permite să consolidăm operațiunile de televiziune prin satelit ale Skylink în Cehia și Slovacia și să ne diversificăm amprenta europeană pe două piețe noi. În plus, vom putea oferi platforma noastră hibridă de televiziune prin satelit și prin streaming pe internet pe două piețe noi”, a declarat Hans Troelstra, CEO al M7 Group.

Potrivit unui comunicat al companiei, Liberty Global va vinde operațiunile DTH pentru o valoare totală de aproximativ 180 milioane de euro (205 milioane dolari), care va face obiectul ajustărilor privind datoriile și capitalul de lucru, la finalizarea tranzacției, care este condiționată de obținerea acordului din partea autorităților de reglementare, estimată pentru prima jumătate a anului 2019.

Tranzacția marchează ieșirea Liberty Global de pe piața de televiziune, internet și telefonie din România, după ce Vodafone Group Plc a preluat UPC România în cadrul unei tranzacții cu o valoare totală de 18,4 miliarde de euro care a inclus și operațiunile Liberty Global din Germania, Cehia și Ungaria.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *