Companii

Freeman Distribution semneaza un deal strategic cu Lionsgate/ Summit

29 oct. 2014 < 1 min

Freeman Distribution semneaza un deal strategic cu Lionsgate/ Summit

Reading Time: < 1 minut

O prezenta noua pe piata distributiei de film din Europa Centrala si de Est, Freeman Distribution detine deja un portofoliu important de licente securizate, iar incepand cu octombrie 2014 devine oficial distribuitor al productiilor Lionsgate/ Summit, unul dintre cei mai importanti producatori independenti din industria cinematografica.

In urma semnarii acestui output deal, Freeman Distribution va asigura lansarea productiilor marca Lionsgate/ Summit din Romania, Ungaria, Bulgaria, Cehia si Slovacia, unde va distribui filme de top, a caror performanta a fost demonstrata in trecut prin recorduri de box office. Lionsgate/ Summit este creatorul unor francize precum Twilight, Hunger Games, RED 1&2 si Divergent.

Distribuitor pe toate mediile in teritorii precum Polonia, Romania, Ungaria, Cehia, Slovacia, fosta Iugoslavie si Bulgaria, compania Freeman Distribution este reprezentata de catre Anca Truta, unul dintre cei mai cunoscuti profesionisti din domeniul distributiei de film din Europa Centrala si de Est. In Romania si Ungaria, Freeman Distribution este prezenta pe piata distributiei de cinema prin Freeman Entertainment.

Distribuitor exclusiv al filmelor Warner Bros. in Romania, Freeman Entertainment detine in portofoliul sau o parte dintre cele mai importante titluri semnate de cele mai mari case de productie independente precum: Mr.  Smith/ DreamWorks Live Action,  Europa Corp (Taken 3), QED (Fury si Driving Grandpa), Red Granite (Dumb and Dumber To), Bloom (Nice Guys), Film Nation (Magic in the Moonlight), Annapurna (American Express), Good Universe (My Big Fat Greek Wedding 2).

Foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: