BizRemote by certSIGN Creativitate

Galateca transformă #Contactless într-o platformă online de susținere a artei contemporane

apr. 11, 2020 2 min

Galateca transformă #Contactless într-o platformă online de susținere a artei contemporane

Reading Time: 2 minute

Proiectul #Contactless, lansat luna trecută de galeria Galateca, se transformă din aprilie într-o platformă online de susținere a artei contemporane.

Astfel, partea a doua a proiectului, #Contactless art wall, începe cu un apel de proiecte pentru artiști, care se va încheia pe 17 aprilie, la ora 24.

„Ne dorim să curatoriem proiecte reprezentative pentru arta contemporană, dar și pentru perioada dificilă pe care o traversăm. Arta trebuie să rămână un catalizator al emoțiilor, un generator de sentimente pozitive, să dea forță și să rămână conectată la realitate”, se arată într-un comunicat al galeriei Galateca.

#Contactless Art Wall, susținut de Expo Arte și AQUA Carpatica, va cuprinde o selecție din lucrările trimise, filme sau imagini reprezentative, animații sau stări, curatoriate de echipa Galateca. Acestea vor fi expuse din 18 aprilie în spațiul virtual, pe site, pe Facebook și pe instagram, zilnic la aceeași oră.

Săptămânal, Galateca va iniția o serie de art talks, la care vor participa atât artiști deja cunoscuți, cât și artiști noi, care vor interacționa cu publicul online, o dată pe săptămână, sâmbăta.

Expoziția #Contactless este un proiect online adaptat condițiilor actuale de distanțare socială, cu activări și discursuri despre și cu artiști. Inițial, a reunit șase din portofoliul Galateca, fiecare lucrare participând fie la un proiect solo, fie la expoziții de grup găzduite în galerie.

Artiștii aleși împreună cu Anca Boeriu au fost Richard Scott, Liliana Mercioiu, Ingrid Cosma, Andrei Iulian Anghel, Bogdan Cazacincu, Vlad Tenu. Proiectul s-a dezvoltat pe măsură ce situația de urgență și pandemia de COVID-19 s-au prelungit, prezentând un artist pe zi.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: