BizRemote by certSIGN Finanțe Stiri

Cîțu mai încearcă o dată: IMM Invest se lansează săptămâna viitoare

apr. 24, 2020 2 min

Cîțu mai încearcă o dată: IMM Invest se lansează săptămâna viitoare

Reading Time: 2 minute

Site-ul IMM Invest o să fie lansat săptămâna viitoare şi este foarte probabil că acesta să fie accesat de cel puţin 4 milioane de oameni în prima oră de la lansare, a anunţat ministrul Finanţelor, Florin Cîţu.

„Am fost informat de instituţiile abilitate că noua formă a site-ul ui IMM INVEST, pe care înţeleg că nu o mai poate ataca nimeni, o să fie gata săptămâna viitoare. Având în vedere că, timp de o lună de zile, toate propunerile mele pentru salvarea economiei au fost atacate public şi respinse în parlament de PSD şi am promis tuturor transparenţă şi profesionalism, am luat următoarea decizie: începând de azi la orice program pentru dezvoltarea României pe care îl iniţiez şi care este aprobat de guvern, iar după aceea este contestat şi anulat în Parlament de votul PSD, voi prezenta un anunţ pe care orice persoană care accesează programul respectiv să-l citească.(…) site-ul IMM INVEST o să fie lansat săptămâna viitoare şi se va deschide cu anunţul din cartolina ataşată: „IMM INVEST produs dezvoltat de MFP. Ciolacu şi PSD se opun acestui produs şi l-au atacat prin moţiune”. Am fost informat de specialişti că este foarte probabil că site-ul să fie accesat de cel puţin 4 milioane de oameni în prima oră”, a scris ministrul Finanţelor, pagina sa de Facebook.

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat joi că partidul intenţionează să depună o moţiune simplă împotriva ministrului de Finanţe, Florin Cîţu, precizând, însă, că pe perioada stării de urgenţă nu se pune problema depunerii unei moţiuni de cenzură la adresa Guvernului Orban.

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, anunţase că IMM Invest, cel mai amplu program de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii din România va demara pe 17 aprilie. La scurt timp de la lansare însă, site-ul nu a mai putut fi accesat. Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) informa că portalul s-a blocat, înregistrând o rată de înscriere de peste 200 aplicaţii pe secundă din primele momente de la deschiderea aplicaţiei, iar Florin Cîțu spunea că site-ul IMM Invest s-a blocat din cauza unui atac informatic. Ulterior, nici site-ul www.fngcimm.ro nu a mai putut fi accesat.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: