Finanțe Stiri

Garanti Bank, in top 10 cele mai mari banci din Romania

29 feb. 2016 < 1 min

Garanti Bank, in top 10 cele mai mari banci din Romania

Reading Time: < 1 minut

Activele Garanti Bank s-au majorat anul trecut cu 16% la 10,8 mld. lei, banca urcand pe locul 10 in topul sistemului bancar dupa active, a anuntat Bogdan Neacsu, vicepresedinte al bancii.

„La sfarsitul anului 2015, Garanti a urcat pe pozitia 10 în topul clasamentului bancar dupa active financiare. Activele au crescut cu aproximativ 16% la sfarsitul anului trecut, mare parte din activitatea de creditare – in special pe segmentul corporate si IMM-uri, unde am avut cresteri semnificative, dar si din zona de retail”, declarat Neacsu, la evenimentul “Un week-end cu presa economica”, organizat de Finmedia.

La sfarsitul anului 2014, Garanti Bank se plasa pe locul 13 în clasamentul bancilor dupa active.

Profitul bancii a fost anul trecut în jur de 60-70 mil. lei, a spus Neacsu, precizand ca datele nu sunt auditate.

“Ca planuri de viitor pentru 2016 ne-am propus sa sustinem in continuare creditarea (…) Trebuie sa tinem cont de problemele pe care le dezbatem si darea in plata sigur ca va afecta creditarea, fie ca vorbim de persoane fizice, fie ca vorbim de persoane juridice”, a mai spus Neacsu.

Garanti Bank are dispozitie 120 milioane de euro pentru finantarea companiilor si a IMM-urilor, a aratat vicepresedintele bancii.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: