Companii

Global Technical Group vrea să angajeze 100 de specialiști români

20 feb. 2019 2 min

Global Technical Group vrea să angajeze 100 de specialiști români

Reading Time: 2 minute

Anul 2018 a adus o creștere de 85% a cifrei de afaceri Global Technical Group, companie specializată în dezvoltare de software și furnizare de soluții tehnologice pentru eficiența clădirilor și a infrastructurilor de securitate, până la 32 de milioane de euro.

Pentru acest an, compania estimează un avans de aproximativ 30%, până la o cifră de afaceri de circa 42 de milioane de euro. Planurile pentru 2019 vizează o creștere de aproximativ 30% la nivel de personal, ceea ce va duce la creșterea echipei cu 100 de salariați, până la aproximativ 400 de angajați. Compania caută angajați pentru toate cele 4 segmente de business: Building Technologies, Security, Software și Centre de Operațiuni.

„Planul este să consolidăm și să extindem verticalele tradiționale, de Building Technology și Security, în funcție de potențialul de absorbție și de proiectele existente în piață. Pe segmentele IoT și Centre de Operațiuni vom continua dezvoltarea de produse / modele operaționale pe o piață în formare și pentru clienții care își doresc să investească acum în soluții de centralizare și eficientizare a operațiunilor”, spune Fadi Rida, fondator și CEO al Global Technical Group.

Creșterea cifrei de afaceri a Global Technical Group estimată pentru anul acesta va fi generată atât de evoluția organică, cât și de achiziții. Compania este interesată de achiziția de firme mai mici care să completeze prezența la nivel teritorial pe piața din Româna și care să dezvolte toate segmentele de business ale grupului. „Ca tipuri de companii suntem interesați de birouri de proiectare, companii de engineering, companii de dispecerizare cu mulți clienți și puncte monitorizate, pe care să le integrăm foarte bine cu segmentele noastre de business, precum instalații și construcții, mentenanță sau dispecerizare, de exemplu”, mai spune Fadi Rida. Global Technical Group va urmări consolidarea poziției companiei în marile orașe, având, cu precădere, un interes de extindere în partea de nord a țării.

Global Technical Group vizează și extinderea pe piețe externe din Europa de Vest și în Orientul Mijlociu, precum și consolidarea poziției în Serbia și Bulgaria, unde grupul este prezent de anul trecut. În 2018, afacerile companiei desfășurate în afara României, în zona CEE, au generat peste 25% din venituri, ținta fiind ca în 2020, până la 40% din venituri să provină de pe piețele externe.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: