Finanțe Stiri

Gothaer, prime brute subscrise de 82 mil. lei in 2015

12 mai 2016 2 min

Gothaer, prime brute subscrise de 82 mil. lei in 2015

Reading Time: 2 minute

Anca_BabaneataCEOGothaer_Asigurari_ReasigurariGothaer Asigurari Reasigurari a platit despagubiri in valoare de 43,4 mil lei (cea mai mare dauna platita a fost de 2,8 mil. lei – pe segmentul asigurarilor de garantii) in 2015 si a inregistrat prime brute subscrise de aproape 82 mil. lei, in scadere cu 2,7% raportat la anul 2014. Principala cauza a scaderii a fost incetarea subscrierilor pe segmentul asigurarilor de aviatie si revizuirea portofoliilor in contextul necesarului de capital alocat fiecarei linii, anunta compania intr-un comunicat de presa.

 “Am incetat subscrierile pe linia asigurarilor de aviatie, pentru ca aceasta necesita un capital semnificativ, capital pe care am decis sa il alocam altor forme de asigurare, mai performante. Daca eliminam din calcul segmentul aviatiei, observam in 2015 o crestere a primelor brute subscrise de 7% comparativ cu 2014 si un rezultat tehnic brut pozitiv de 22,535,647 RON, ceea ce este pentru noi un semn bun, tinand cont si de faptul ca intreaga piata non-RCA a avut o crestere de numai 1,2%. 2015 a fost un an de consolidare, in care a fost nevoie de multa atentie in procesul de subscriere si de o selectie prudenta a liniilor de asigurare ofertate si ca urmare a noilor standarde impuse de Solvency II”, a declarat Anca Babaneata, CEO al Gothaer Asigurari Reasigurari.

Masurile operationale si de business intreprinse de Gothaer Asigurari Reasigurari in cursul anului 2015, sustinute de majorarile de capital efectuate de actionari, au garantat indeplinirea cerintelor de solvabilitate (SCR si MCR), solicitate de regimul de Solvabilitate II, intrat in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie a.c., respectiv atingerea unei marje de solvabilitate de 120,7% pe Solvency II (raportat la SCR).

“Numeroasele modificari legislative din ultima perioada influenteaza inevitabil activitatea companiilor de asigurari. Pentru noi, Solvency II reprezinta un cadru structurat, reglementat, in care vom continua sa ne urmarim obiectivele, sa tintim catre profitabilitate, asigurand astfel stabilitatea si garantia de a ne putea indeplini promisiunile asumate fata de clientii si partenerii nostri”, a declarat Anca Babaneata, CEO al Gothaer Asigurari Reasigurari.

Totodata, in anul 2015 compania a continuat consolidarea fluxurilor si a proceselor interne, cu focus si pe zona administrarii daunelor, ajungand astfel la o durata medie de plata a dosarelor de dauna, de la data depunerii ultimului document la data platii, de 4.7 zile pe segmentul CASCO, respectiv de 2.7 zile pe cel de locuinte, se arata in comunicat.

Potrivit reprezentatilor Gothaer, in 2016, activitatea companiei continua sa se concentreze pe cei trei piloni esentiali pentru dezvoltarea sa sustenabila: rezultate tehnice si de subscriere superioare, eficienta operationala si abordare centrata pe clienti 360º.

Rezultatele preliminare anuntate de Grupul Gothaer la finele anului trecut marcheaza prime brute subscrise in 2015 de 4,51 mld. EUR, mentinandu-se asadar la nivelul anului 2014, in ciuda contextului dificil al pietei de asigurari din Germania. In acelasi timp insa, profitul consolidat al grupului s-a majorat cu 19,1% anul trecut, ajungand la 140 mil. EUR. Cresteri importante au fost inregistrate pe segmente de asigurare precum property (+2,9%) si sanatate (+4,4%).

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: