Finanțe Stiri

Grupul Garanti Romania, crestere a volumului activelor cu peste 10%

aug. 6, 2015 < 1 min

Grupul Garanti Romania, crestere a volumului activelor cu peste 10%

Reading Time: < 1 minut

Grupul Garanti Romania a inregistrat profit net de 75 milioane lei, in primul semestru. Veniturile nete consolidate ale Grupului s-au ridicat, in primele sase luni, la 287,3 milioane lei, iar activele totale au urcat la 9,76 miliarde lei.
Garanti Bank a inregistrat profit net de 55 milioane lei la finalul lunii iunie, rezultatele din al doilea trimestru jucand un rol semnificativ in acest sens. Astfel, profitul net al bancii a fost de 33,3 milioane lei in perioada aprilie – iunie, in crestere cu 53,5% fata de primul trimestru.
In primele sase luni ale anului, volumul total de credite al Garanti Bank a ajuns la 6,27 miliarde lei, in crestere cu 27,8% de la an la an. Totodata, depozitele au inregistrat o crestere in volum de 43% de la an la an, la 4,53 miliarde lei.
Institutiile financiare nebancare ale Grupului au inregistrat, la randul lor, profit net in primul semestru: Garanti Credite de Consum – 14,2 milioane lei si Garanti Leasing – 5,7 milioane lei.

Grupul Garanti Romania este detinut de Turkiye Garanti Bankasi AS (TGB), care a inregistrat in primul semestru al anului un venit net neconsolidat de 697,93 milioane euro. Volumul consolidat total al activelor TGB au ajuns la 89,64 miliarde euro, in timp ce contributia la economie s-a reflectat printr-un portofoliu de credite (cash si non-cash) in valoare de 68,71 miliarde euro.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: