Finanțe Stiri

Certinvest Pensii are o noua echipa de management

6 iun. 2016 3 min

Certinvest Pensii are o noua echipa de management

Reading Time: 3 minute
Corina Cucoli
Corina Cucoli, director general

Compania de pensii private facultative  Certinvest Pensii are, incepand din iunie 2016,  o noua conducere formata din:  Corina Cucoli, director general, si Ana-Maria Dragason, director general adjunct.

„Pensia facultativa este prin excelenta un beneficiu pentru angajati, prin prisma deductibilitatii fiscale de care beneficiaza companiile care aleg sa contribuie la bunastarea viitoare a angajatilor lor, iar eforturile noastre se vor concentra in directia transformarii acestui tip de beneficiu intr-unul de baza in randul companiilor de orice marime din Romania”, a declarat Corina Cucoli, director general Certinvest Pensii.

Corina Cucoli este membru fondator al fondului de pensii facultative Pensia Mea administrat de Certinvest Pensii si are o experienta de management de peste 23 de ani, dintre care 10 ani in sectorul financiar din Romania. Inainte de a se alatura echipei Certinvest, Corina Cucoli a coordonat dezvoltarea pe piata romaneasca a companiilor de asigurari Uniqa si Aviva, ocupand functiile de Director de Integrare si Dezvoltarea Afacerii, respectiv de Director Dezvoltare-Bancassurance, Parteneriate si Proiecte, intre 2004 si 2009.

De asemenea,  a fost implicata activ in crearea pietei pensiilor private in Romania in 2007, anul in care a fost introdus pilonul II al pensiilor private obligatorii pe piata romaneasca, coordonand recrutarea si trainingul a peste 30 000 agenti de marketing.  In anul 2007 a devenit membru fondator al fondului de pensii facultative Pensia Mea. Expertiza din zona financiara este completata de activitatea desfasurata in cadrul KPMG Romania, din functia de director al serviciului de restructurare financiara. Corina Cucoli are o experienta de sase ani in managementul echipelor, ca director de resurse umane in cadrul Arctic, Lukoil si Aviva.

Ana-Maria Dragason, director general adjunct Certinvest Pensii
Ana-Maria Dragason, director general adjunct

„Scopul nostru este ca impreuna sa-i rasplatim pe participantii care ne-au acordat increderea lor, cu o experienta si un serviciu de relatii clienti exemplare. Respectand  aceasta abordare, dorim sa ne pozitionam pe termen lung in topul alegerilor pentru economiile pentru pensie”, a declarat  Ana-Maria Dragason, director general adjunct Certinvest Pensii.

Ana-Maria Dragason are o experienta de peste 9 ani in zona financiara, activand atat in domeniul bancar, cat si pe piata pensiilor private si pe piata de capital. Expertiza pe piata pensiilor private este determinata de cei 8 ani petrecuti in cadrul Generali Pensii, perioada in care a a participat la definirea si implementarea  proceselor operationale specifice  pensiilor private (atat obligatorii cat si facultative).

Ana-Maria s-a alaturat echipei Certinvest in iunie 2015, implicandu-se in procesele de raportare operationala specifice societatilor de administrare a investitiilor, iar din ianuarie 2016, a devenit parte a echipei Certinvest Pensii, supervizand fluxul de raportari.

Certinvest Pensii, cu o echipa de 20 persoane, administreaza din martie 2015 fondul de pensii facultative Pensia Mea, preluat de la Metropolitan Life. Compania isi propune sa contribuie la cresterea increderii populatiei in sistemul pensiilor facultative,  reliefand oportunitatile pe care acesta le ofera: deductibilitatea fiscala – unica in randul produselor de economisire si siguranta sistemului – determinata de reglementarea solida si activitatea Fondului de Garantare a Drepturilor din Sistemul de Pensii Private, arata compania, intr-un comunicat de presa.

Certinvest Pensii se adreseaza in special tinerilor care si-au inceput activitatea profesionala de curand, ei fiind cei mai avantajati de sistemul acumularii si investitiei pe termen lung, datorita factorului timp, care lucreaza in beneficiul lor, prin perioada lunga de contributie, element esential in mecanismul acumularii.

In prezent, fondul deserveste peste 10.000 de participanti, iar in intervalul martie 2015-mai 2016 activele administrate de Certinvest Pensii au crescut cu 14.7%, atingand o valoare de 47,98 milioane lei.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: