Antreprenori by eMAG Stiri Tech

Holde Agri Invest devine investitor strategic în startup-ul AgroCity

6 aug. 2020 2 min

Holde Agri Invest devine investitor strategic în startup-ul AgroCity

Reading Time: 2 minute

Compania românească Holde Agri Invest, care operează terenuri agricole, a devenit investitor strategic în startup-ul AgroCity, dar și primul client care va folosi soluția agro-tech dezvoltată de acesta. În urma investiției în AgroCity, Holde Agri Invest deține o participație minoritară în startup.

„Când am înființat Holde, ne-a fost clar că exploatarea terenurilor va fi doar una dintre direcțiile activității noastre, cealaltă fiind investițiile în companii și startup-uri ce dezvoltă tehnologii agricole de ultimă generație. Suntem foarte încântați de investiția noastră și de parteneriatul cu AgroCity, deoarece considerăm că va aduce numeroase avantaje atât pentru fermele deținute de Holde, cât și pentru acționarii noștri”, a declarat Iulian Cîrciumaru, Președintele Consiliului Holde Agri Invest.

Soluția AgroCity digitalizează toate operațiunile unei ferme agricole, inclusiv producția, predicția și analiza datelor, precum și gestionarea terenurilor luate în arendă. Software-ul oferă o analiză detaliată a modului în care cheltuielile și veniturile sunt distribuite într-o fermă și îmbunătățește fluxurile de lucru.

AgroCity se bazează pe un model Software-as-a-Service, iar clienții plătesc un abonament lunar în funcție de dimensiunea fermei și de serviciile pe care le utilizează. Soluția se adresează fermierilor care operează ferme de cel puțin 500 de hectare.

Planul pentru 2020 este de a atinge 12.000 de hectare de teren gestionate cu ajutorul soluției AgroCity și 30.000 de hectare până în 2021. Startup-ul vizează pe viitor și extinderea internațională.

AgroCity a fost înființată în 2019 de Marius Pașca, consultant SAP cu experiență de 13 ani, și Antonio Primera, antreprenor și dezvoltator web full-stack, cu Dan Oros, Head of Marketing la Google și YouTube România, ca investitor inițial și advisor.

„Există un potențial mare de a crește productivitatea sectorului agricol românesc prin utilizarea datelor și a tehnologiei într-o manieră mult mai eficientă. Ne bucurăm să colaborăm cu Holde deoarece rezonăm cu misiunea lor de a dezvolta agricultură inovatoare și sustenabilă, și credem că tehnologia are un rol cheie în a crește productivitatea acestei industrii”, a declarat Marius Pașca, CEO și cofondator AgroCity.

În prezent, companiile finalizează conectarea fermelor Holde la soluția AgroCity și, începând cu campania de toamnă, acestea vor fi gestionate integral digital, contribuind astfel la productivitatea și eficiența terenurilor operate.

Holde deține în prezent două ferme, situate în Roșiorii de Vede și Buciumeni, care operează peste 7.000 de hectare. După ce a atras cu succes 12 milioane lei de la investitorii de la Bursa de Valori București în iunie 2020, Holde este în prezent în proces de extindere suplimentară și se așteaptă să închidă anul acesta cu un total de 10.000 de hectare de teren exploatat.

Obiectivul Holde este de a deveni unul dintre cei mai importanți jucători români de pe piața agricolă locală, atingând un minim de 20.000 hectare de teren operat în următorii șapte ani. Pentru a atinge acest obiectiv, Holde va investi peste 50 de milioane de euro în achiziții de terenuri, utilaje noi, instalații de depozitare, precum și sisteme moderne de irigații.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: