Analize Lifestyle

Hotelierii de pe litoral promit vacanțe mai ieftine cu până la 20% pentru anul viitor

8 sept. 2020 2 min

Hotelierii de pe litoral promit vacanțe mai ieftine cu până la 20% pentru anul viitor

Reading Time: 2 minute

Românii care își rezervă sejururile din 2021 pe litoralul românesc până la 31 ianuarie vor beneficia de reduceri de 10-20% față de pachetele cumpărate anul trecut în aceeași perioadă, care, la rândul lor, aveau tarife reduse prin programul Early Booking, anunță turoperatorul Litoralulromanesc.ro.

Oricum, cei care își cumpărau vacanțe la mare cu jumătate de an înainte, prin programul Înscrieri Timpurii, au beneficiat în fiecare an de discounturi mari, însă, pentru sezonul următor se vor aplica extra-reduceri. În contextul anului dificil și al problemelor financiare cu care s-au confruntat mulți români, operatorii din turismul de pe litoral s-au gândit să vină în întâmpinarea turiștilor cu pachete și mai accesibile decât în anii trecuți„, a declarat Ionuț Nedea, director general Litoralulromanesc.ro.

Vacanțe de 25 mil. euro în 2020

Ionuț Nedea, director general Litoralulromanesc.ro

Potrivit unei analize realizate de Litoralulromanesc.ro, în această vară un sejur la Marea Neagră a costat, în medie, 471 de euro, valoare similară cu cea de anul trecut.

Studiul a luat în considerare toți cei 160.000 de turiști care au ajuns la mare în acest sezon prin intermediul Litoralulromanesc.ro. Aceștia, cu 20% mai puțini în comparație cu anul trecut, au rezervat vacanțe în valoare de 25 de milioane de euro.

Voucherele de vacanță au salvat sezonul estival în acest an, mai mult de jumătate dintre turiștii veniți pe litoralul românesc, inclusiv în aceste prime zile din septembrie, făcând rezervări pe care le-au achitat cu tichete de vacanță emise anul trecut a căror valabilitate a fost prelungită până în mai 2021.

Cei mai mulți turiști au venit din București (38,11%), pe locurile următoare situându-se județele Timiș (5,24% din numărul total de turiști), Iași (5,11%), Prahova (4,52%) Cluj (4,42%), Brașov (4,32%), Argeș (2,9%), Bacău (2,18%), Galați (2,06%) și Dâmbovița (1,88%).

Durata medie a sejurului în acest an a fost 5,3 zile în acest an, față de 5,1 zile anul trecut. Cea mai căutată stațiune de pe litoral a fost Mamaia, urmată de Eforie Nord, Jupiter, Neptun, Saturn, Venus, Costinești și Eforie Sud.

Potrivit lui Ionuț Nedea, în urmă cu 15 ani în urmă, când Litoralulromanesc.ro început să vândă vacanțe la mare, Neptun era cea mai căutată stațiune de pe litoralul românesc. Ulterior, stațiunea a coborât la coada clasamentului, din cauza lipsei investițiilor, dar a început să urce iar în clasament, după ce în ultimii ani s-a investit în mai multe hoteluri.

În cei 15 ani de activitate, turoperatorul Litoralulromanesc.ro a organizat vacanțe la malul mării pentru peste 1,3 milioane de turiști care au rezervat peste 4 milioane de nopți de cazare.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: