Brand Focus Stiri Tech

Huawei AppGallery, evoluție impresionantă: de la 0 la peste 1.000 de aplicații locale

dec. 3, 2020 3 min

Huawei AppGallery, evoluție impresionantă: de la 0 la peste 1.000 de aplicații locale

Reading Time: 3 minute

Huawei AppGallery a înregistrat o evoluție impresionantă printre utilizatorii din România: de la 0 la peste 1.000 de aplicații locale în intervalul septembrie 2019 – septembrie 2020, potrivit datelor furnizate de Huawei Consumer Business Group România.

Astfel, în medie, între 150-200 de aplicații noi se alătură săptămânal Huawei AppGallery la nivel internațional. În prezent, peste 1.8 milioane de dezvoltatori folosesc serviciile HMS la nivel global, în ultimul an fiind înregistrată o creștere globală de aproximativ 90% a numărului dezvoltatorilor înregistrați ce folosesc serviciile Huawei.

În ceea ce privește evoluția locală a Huawei AppGallery, peste 1.000 de aplicații românești sunt prezente în magazinul virtual în acest moment. Tot pe plan local, AppGallery se bucură de o evoluție rapidă și în ceea ce privește numărul de dezvoltatori: de la 0 la peste 200 de dezvoltatori enterprise și alte câteva sute de dezvoltatori individuali într-un singur an.

Cele mai noi nume internaționale și locale

Aplicațiile internaționale care s-au alăturat cel mai recent magazinului virtual sunt Moovit, Bolt și TomTom Go Navigation, în timp ce printre cele locale se numără: Beez, Underline, Jerry’s Pizza, Food Panda, MyEnel, MyEdenred, Neo BT, EuropaFM, Bolt, Raiffeisen Smart Mobile, MyBRD și George Romania.

Dintre acestea, pe plan local, MyBRD Mobile este aplicația care s-a bucurat de un număr record de descărcări, în timp ce, la nivel internațional, aplicația Bolt este cea care s-a bucurat de succes încă din prima zi de prezență în AppGallery.

Magazinul virtual vine cu un pachet complet de aplicații și îndeplinește orice nevoie a consumatorului modern, care jonglează zilnic cu multe task-uri. Așa cum este și cazul vedetei Dani Oțil. De altfel, Dani este unul dintre cei implicați în campania de comunicare dedicată Huwei AppGallery, magazinul preinstalat și pe telefonul lui personal. În cazul său, își poate coordona mai bine bogata activitate zilnică, networking-ul, hobby-urile grație aplicațiilor din AppGallery.

“La emisiune, la filmări, la restaurant sau pe circuit. Indiferent de locul în care mă aflu, am nevoie de acces rapid la aplicații importante, on the go. Iar HUAWEI AppGallery îmi îndeplinește și chiar depășește cu succes toate așteptările. Social Media, Banking, Știri, Divertisment, Gaming și Navigație – toate aplicațiile importante din aceste categorii sunt disponibile în magazinul virtual și, bineînțeles, pe ecranul telefonului meu personal. Tot ce contează, la un clic distanță. Și, trebuie să mai spun și faptul că fiecare aplicație se mișcă senzațional”, completează Dani Oțil.

Campanii speciale pentru utilizatori

În intervalul septembrie 2019 – septembrie 2020, campaniile derulate în Huawei AppGallery au înregistrat un număr de peste 25.000 de câștigători și premii în valoare de aproximativ 1.500.000 euro. Creșterea numărului de utilizatori înregistrată în perioadele de campanie este de 184%.

Aplicațiile care au înregistrat cel mai mare număr de descărcări în timpul campaniilor sunt: mobilPay Wallet, Learn33 Languages Free-Mondly, CyberGhost VPN, Jerry’s Pizza, eJobs.ro, Știrile ProTV, Tinder, TIDAL, AntenaPlay, Card Sodexo Romania și George Romania.

Cele mai populare categorii

Principalele categorii de aplicații sunt: Finance, Gaming, Știri, Shopping, Divertisment și Educație. Printre cele mai importante nume din fiecare categorie se numără: Pago, MyBRD Mobile și George Romania (Finance), Epic Games,  Garena Free Fire și World of Tanks (Gaming), SQUID – News & Magazines, Biziday și Știrile ProTV (Știri), OLX, Jerry’s Pizza și Joom (Shopping), TikTok, Facebook (official download) și AntenaPlay (Divertisment) și Learn 33 languages – Mondly, Learn English free, Historical Calendar (Educație).

Cea mai populară categorie de aplicații internaționale printre utilizatorii români este cea de Gaming, în timp ce categoria cea mai populară de aplicații locale este cea de Divertisment. La nivel internațional, topul celor mai populare categorii de aplicații este ocupat de următoarele: Tools, Divertisment și Gaming.

În topul celor mai descărcate 10 aplicații internaționale de către utilizatorii români, se află următoarele nume: TikTok (Divertisment), Snapchat (Divertisment), Bolt (Ridesharing), Epic Games (Gaming), Garena Free Fire (Gaming), TomTom Go Navigation (Navigație), Booking (Călătorii), Microsoft Office (Business), Tinder (Social), Petal Search (Apps).

Pe de altă parte, topul celor mai descărcate 10 aplicații internaționale de către utilizatorii români arată astfel: Biziday (Știri), OLX (Shopping), More Apps (Apps), Bitdefender Antivirus Free (Securitate), Pago (Plăți), StarTaxi (Transport), AntenaPlay (Divertisment), Știrile ProTV (Știri), MyBRD (Banking) și George Romania (Banking).

Avantajul utilizării Huawei ID

În prezent, există peste 80.9 milioane de Huawei ID-uri înregistrate în Europa. Huawei ID oferă un sistem modernizat de control și de prevenire a riscurilor pentru utilizatori. Cu ajutorul acestuia, utilizatorii au acces rapid la servicii importante precum: AppGallery, Themes, Cloud storage sau Game Center.

Un Huawei ID poate fi creat în 6 pași simpli:

  1. Deschide aplicația Setări de pe dispozitiv.
  2. Selectează opțiunea Huawei ID.
  3. Citește și acceptă termenii și condițiile.
  4. Alege și confirmă țara de reședință.
  5. Citește și acceptă acordul de licență.
  6. Confirmă datele personale.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: