Interviuri Lifestyle

Ilona Brezoianu: Umorul ca superputere

7 dec. 2020 4 min

Ilona Brezoianu: Umorul ca superputere

Reading Time: 4 minute

Este una dintre cele mai carismatice prezențe din showbizul românesc, numele său fiind sinonim cu umorul. Actrița Ilona Brezoianu s-a făcut remarcată pe scenă și se declară îndrăgostită de teatru, dar, în ultimele luni, a reușit să se reinventeze profesional, pentru a rămâne aproape de public, chiar dacă sălile de spectacole au fost închise.

Se spune că atragi ceea ce gândești, iar în cazul Ilonei Brezoianu acest acest lucru s-a dovedit a fi adevărat. Așa cum obișnuiește să îi înveselească pe cei din jur, are talentul de a-și menține și pro­priul moral ridicat, lucru care a ajutat-o să depășească provocările cu care s-a confruntat în acest an sectorul artistic și să rămână activă și conectată cu publicul care o iubește.

Împreună cu ­actorii Marius Manole și Dan Rădulescu, face o emisiune ­online care adună la fiecare ediție peste zece mii de vizualizări. În ­fiecare săptămână este o gazdă pregătită să servească poante savuroase la eXtra Factor, emisiunea online realizată în ­culisele ­show-ului muzical X Factor, de la Antena 1. Mai mult, în această toamnă, actrița își vede realizat și un vis mai vechi: acela de a juca un rol principal într-un lungmetraj.

Obișnuiești să spui despre tine că ești un fel de “clovn” al ­grupului în care te afli. Ți-a fost teamă vreodată că oamenii ar putea ­confunda felul tău glumeț de a fi cu superficialitatea?

Sigur că se poate întâmpla, dar acesta e felul meu de a salva o situație tensionată. Poate părea că uneori nu mă interesează anumite aspecte, dar prefer să-mi asum că acesta este felul meu de a fi. Într-un final, oamenii care mă cunosc foarte bine știu că nu sunt o tipă superficială.

Faptul că poți foarte ușor să îi înveselești pe alții este valabil și pentru tine?

De cele mai multe ori sunt binedispusă, însă există și în viața mea momente de tristețe sau frici, anxietăți. Cred că toți trecem prin ele. Important e să ne mobilizăm rapid și să nu le lăsăm să ne copleșească.

Cum te raportezi la rolurile pe care le-ai avut în seriale precum Las Fierbinți, Atletico Textila, Mangalița? Ai avut rețineri față de asocierea cu proiecte comerciale ?

Rolurile din televiziune îți oferă mai multă vizibilitate și popularitate. Nu am fost niciodată reticentă în a face televiziune și cred că, atunci când îți faci meseria atât cât poți tu de bine, nu contează că e vorba despre teatru sau TV. Important este să fii profesionist și să înveți din toate câte ceva. Televiziunea îți oferă un alt gen de experiență, pe care eu am considerat-o folositoare.

Welcome as in aor hom, emisiunea online pe care o realizezi împreună cu Marius Manole și Dan Rădulescu, se bucură de foarte mult succes. Cum vedeți viitorul acestui proiect?

Succesul primului sezon ne-a bucurat și ne-a entuziasmat. Am ajuns să facem o emisiune live, în aer liber, ceea ce e mare ­lucru! După o scurtă pauză, continuăm cu un nou sezon și credem foarte tare că e un proiect care va mai crește și poate, de ce nu, la un ­moment dat va ajunge chiar pe TV. Până atunci, rămânem în ­online și ne bucurăm de libertatea pe care o avem în acest format.

Cum privești mediul online ca spațiu de exprimare artistică?

Pentru noi e ca un colac de salvare, în această perioadă. E foarte trist că nu ne putem face meseria și asta durează de ceva vreme, dar încerc să mă bucur de ce am descoperit în online și să merg mai departe cu speranța că într-o zi vom fi iar pe scenă acolo unde noi ne simțim cel mai bine.

Un alt proiect online în care poți fi văzută este emisiunea din ­culisele lui X Factor. Povestește-ne mai multe, te rog, despre acest proiect.

Proiectul se numește eXtra Factor și prezintă momente din ­backstage și interviuri cu unii dintre concurenții show-ului. Există și momente de umor pe care le pun în scenă. Eu m-am distrat foarte tare și sper ca același efect să îl resimtă și publicul.

Teatru sau televiziune și de ce?

Oricând teatru, pentru că emoția de pe scenă nu o regăsești în altă parte. Televiziunea, în schimb, te ajută să supraviețuiești în vremuri ca acestea. Îți dă ocazia să trăiești decent.

Povesteai într-un interviu că tatăl tău te-a avertizat în legătură cu problemele financiare ale actorilor, dar că totuși în ultimii ani ai câștigat foarte bine. Cum te raportezi tu la bani?

Sigur că banii reprezintă o sursă de motivație. Aș fi ipocrită să spun că nu-mi place să trăiesc în confort. Sau că nu îmi place să merg în vacanțe. Cu toate acestea, aș face și lucruri care mă provoacă sau în care cred, fără să pun banii pe primul plan. Dacă îmi place un scenariu sau un proiect, sunt dispusă să lucrez și gratis.

Cât de greu îi este unui tânăr să reușească în această meserie și ce crezi că a făcut diferența în cazul tău?

În ultima vreme, chiar am remarcat câțiva colegi tineri care joacă destul de mult. Mai ales în filme, dar și în teatru. Nu este ușor să te faci remarcat atunci când într-o clasă sunt 50 de actori. Nu știu să spun o rețetă pentru așa ceva. Cred că e o combinație de talent, muncă și noroc. Întâlnirile joacă și ele un rol important. Așa cum a fost pentru mine întâlnirea cu Lia ­Bugnar și spectacolul „Fata din curcubeu”. A fost rolul care mi-a oferit cele mai multe satisfacții, pentru că am căpătat experiență și a fost o carte de vizită perfectă. Acest spectacol mi-a adus apoi și alte proiecte, m-a ajutat să mă angajez, a fost începutul ­carierei mele. Abia aștept să îl joc din nou!

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: