Companii Stiri

Immofinanz își extinde portofoliul de centre STOP SHOP cu opt locații

18 dec. 2020 2 min

Immofinanz își extinde portofoliul de centre STOP SHOP cu opt locații

Reading Time: 2 minute

Immofinanz continuă procesul de extindere a numărului de parcuri comerciale STOP SHOP completându-și portofoliul cu opt locații noi, cu puțin timp înainte de finalul  anului. Șase parcuri ocupate integral în Serbia și Republica Cehă, cu o suprafață de circa 43.000 mp, au fost cumpărate de la Mitiska REIM, investitor belgian specializat pe acest segment, arată compania, într-un comunicat de presă.

De asemenea, Immofinanz a finalizat în trimestrul patru achiziția unui parc de retail  închiriat în totalitate (cu o suprafață de aproape 5.500 mp) din Voitsberg, Austria. Portofoliul din Croația va fi extins cu un nou centru amplasat în orașul Ludbreg. Veniturile anuale estimate din închirierea proprietăților achiziționate ajunge la circa 5,7 milioane de euro, rata de profit brută variind în Serbia până la 8,9%. La o rată de profit brută de 7,7%, randamentul mediu al parcurilor comerciale achiziționate va depăși media înregistrată de restul proprietăților STOP SHOP deținute, care a fost de 7,4% în trimestrul trei din 2020. În România IMMOFINANZ deține o proprietate STOP SHOP în Botoșani.

Portofoliul STOP SHOP acoperă acum 98 de locații, în nouă țări, cu o suprafață închiriabilă totală de circa 720.000 mp și o valoare contabilă de aproape un miliard de euro. Compania are în pregătire noi achiziții și proiecte pe acest segment.

„Parcurile noastre STOP SHOP sunt eficiente, au randament bun și un format flexibil care permite o revenire rapidă în cazul unor eventuale crize. Nivelul ridicat de standardizare ne permite să oferim chiriașilor costuri atractive de închiriere și costuri operaționale competitive. Un alt factor important este focusul pe produse accesibile ca preț, populare în rândul consumatorilor în perioade economice dificile. Acest concept s-a dovedit de succes în timpul pandemiei Covid-19. Am observat, astfel, o revenire rapidă a traficului, imediat după eliminarea măsurilor din timpul stării de urgență. Magazinele de tip discount, în special, beneficiază de pe urma atenției sporite acordate de clienți prețului”, a explicat Dietmar Reindl, COO IMMOFINANZ. „Planurile noastre pe termen mediu vizează o extindere până la 140 de centre STOP SHOP, format pe care dorim să ne concentrăm în piețele din Europa Centrală, de Est și Sud-Est și Austria, la care se adaugă o prezență selectivă pe piețe din vestul Europei”.

„Ne bucură să anunțăm încheierea tranzacției cu IMMOFINANZ, rezultat al definitivării programului nostru de eficientizare, parcurile noastre comerciale având acum un nou proprietar strategic, cu reputație bună, viziune clară și obiective  majore  pe acest segment”, a comentat Tomas Cifra, director de investiții Mitiska REIM, Europa Centrală și de Est.

Achizițiile proprietăților din Austria, Republica Cehă și Croația au fost finalizate. Parcul de retail  din Voitsberg, a fost cumpărat de la un dezvoltator local, extinzând  numărul de proprietăți STOP SHOP din Austria la 14 locații cu o suprafață închiriabilă de circa 67.000 mp. Cele două parcuri comerciale din orașele cehe Praga și Litvinov, de 14.700 mp, completează portofoliul  STOP SHOP din această țară, care ajunge la 12 locații, cu o suprafață totală închiriabilă de aproape 88.000 mp.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: