BizRemote by certSIGN Digital Interviuri MarComm

[Influencer Spot] Selly: Stați în casă, spălați-vă pe mâini, keep calm

14 mart. 2020 3 min

[Influencer Spot] Selly: Stați în casă, spălați-vă pe mâini, keep calm

Reading Time: 3 minute

Cu două zile în urmă, Selly a publicat pe canalul său de YouTube un video despre cât de periculos este coronavirusul. Le explică tinerilor care-i treaba cu virusul, ce măsuri a luat el și cum ar fi bine să se protejeze cu toții. L-am invitat să ne povestească ce l-a făcut să ia atitudine și să-și îndemne comunitatea să respecte măsurile pe prevenție.

Cum ți-a venit ideea să faci acest video? Ce reacții ai avut până acum? 

Am văzut că există foarte multă dezinformare — pe de-o parte, tot felul de site-uri de fake news cu articole mincinoase care încearcă să profite creând panică, și în extrema cealaltă, oameni care iau în râs toată situația și li se pare că totul e o exagerare și nimic nu e periculos. Ambele extreme pot fi foarte dăunătoare în contextul în care ne confruntăm cu un virus nemaîntâlnit, fără un vaccin, fără un heads-up. Consider că este de datoria oricărui om cu o voce puternică să îndemne la calm și la precauție și să le amintească oamenilor niște informații generale despre cum ne putem proteja de virusul ăsta, iar eu nu sunt singurul care a luat cuvântul. Majoritatea creatorilor de conținut și a artiștilor cu care sunt coleg la Global au avut mesaje similare, informative, pentru segmentul lor de public. Reacțiile la videoclipul meu au fost foarte bune, iar reach-ul crește, ceea ce nu poate decât să mă bucure.

Ce faci tu în toată această perioadă? Ce măsuri de precauție ai luat? Ce planuri ți-ai făcut pentru perioada următoare?

Asa cum am spus și în videoclip, am rămas câteva zile în casă, am ieșit doar ieri cu o treabă ce nu putea fi amânată. Cred că, pe lângă igienă – spălatul pe mâini, dezinfectarea suprafețelor — statul în casă este cea mai puternică armă a noastră împotriva acestei pandemii. În perioada următoare, mi-am anulat toate plecările la București și am amânat ședințele, filmările și concertele pentru date ulterioare. Nu vreau să las acest virus să mă întrerupă complet din activitatea mea și încerc să găsesc soluții pentru a o continua, din casă. Ședințele le facem prin Skype și încerc să găsesc soluții pentru a face content cât mai tare din confortul casei mele. Plănuiesc să lansez o serie de livestream-uri, ca o emisiune-podcast, ca să pot rămâne în legătură cu comunitatea mea.

Crezi că este momentul ca și alți influenceri să se implice astfel încât mesajul #staysafe, #stayhome să se disemineze cât mai mult?  

Absolut. Cum spuneam, mulți dintre ei deja au făcut-o. Aici e vorba de principiile fiecărui influencer în parte. Eu mă bucur, pentru că am văzut că majoritatea prietenilor mei din online au avut mesaje pe tema virusului, încercând, prin umor, să ofere informații utile și importante.

De unde te informezi cu privire la această pandemie?

Mă informez de la televizor și de pe net, dar aleg cu atenție canalele media. Există în România, ca peste tot pe glob, și goana după rating și click-uri cu articole alarmiste și fake-news, dar și jurnalism de calitate.

Un mesaj, pe scurt, de la tine pentru cei care te urmăresc.

Stați în casă, spălați-vă pe mâini, keep calm și apăsați clopoțelul la mine pe YouTube, că vin niște videoclipuri foarte tari. Peace!

 

Selly este unul dintre cei mai influenți tineri ai generației lui, cu o comunitate de peste 2,5 milioane de abonați pe canalul lui de YouTube. Andrei Șelaru, după numele din buletin, face vlogging de mai bine de 7 ani, a făcut primul vlog la vârsta de 11 ani, devenind acum unul dintre cei mai urmăriți și cunoscuți vloggeri din România. Este parte din proiectul 5GANG și anul trecut a încheiat filmările pentru primul lui film în care apare în calitate de personaj principal – ”5GANG: Un Altfel De Crăciun”. Filmul de comedie regizat de Matei Dima a avut premiera în cinematografele din întreaga țară pe 27 decembrie 2019 și în primul weekend de la lansarea în cinematografe a înregistrat cel mai mare succes de box office al unui film românesc din ultimii 30 de ani.

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: