BizRemote by certSIGN

Inginerii Renault de la Titu au produs și donat 700 de racorduri pentru ventilatoare medicale

10 iun. 2020 2 min

Inginerii Renault de la Titu au produs și donat 700 de racorduri pentru ventilatoare medicale

Reading Time: 2 minute

O echipă de ingineri din cadrul centrului de Inginerie Renault Technologie Roumanie, prin Centrul Tehnic Titu (Dâmbovița), a produs prin imprimare 3D racorduri pentru ventilatoare medicale și a donat 700 de bucăți Fundației pentru SMURD, cu scopul de a fi distribuite spitalelor din linia întâi.

Racordurile sunt utile ca o soluție temporară și de urgență pentru  situația în care capacitatea de acoperire a nevoilor de ventilatoare ar fi depășită. Donația a fost realizată prin Fundația Groupe Renault România, în parteneriat cu Automobile Dacia.

„Ne-am mobilizat într-o echipă dedicată acestei urgențe medicale. Am testat mai multe variante, validând prototipul cu medici specialiști în terapie intensivă de la Târgu Mureș, iar acesta a fost lansat în fabricație prin imprimare 3D. Cadența de imprimare a fost de 20 de piese în 26 de ore. Am optimizat timpii de fabricație prin imprimarea pieselor în poziție verticală și reducerea pierderilor de material necesar utilizat, folosind astfel capacitatea de imprimare la maxim”, a declarat Mihai Enculescu, inginer Coordonator în cadrul departamentului Prototipuri RTR.

De la debutul crizei sanitare, Groupe Renault România s-a alăturat luptei împotriva pandemiei COVID-19. Compania a pus la dispoziția Ministerului Sănătății o flotă de 150 de mașini Dacia și Renault în vederea distribuirii lor către spitale din România.

De asemenea, Fundația Groupe Renault România, în parteneriat cu Dacia, a dotat spitalul din Mioveni cu un aparat de testare COVID-19, în valoare de peste 500.000 de lei. Iar împreună cu Acarom și Parteneriatul Auto Român, Groupe Renault România a contribuit la repararea a 50 de ventilatoare, în colaborare cu DSU și IGSU.

Totodată, Fundația Groupe Renault România, cu sprijinul Automobile Dacia, va achiziționa laptopuri și tablete pentru copiii din mediile defavorizate. Angajații Grupului (și oricine își dorește să susțină o cauză majoră, respectiv, accesul la educație școlară) pot să direcționeze cei 3,5% din impozitul pe venit și completa formularul 230 până la sfârșitul lunii iunie.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: