Tech Stiri

Innovation Labs lansează înscrierile pentru cele patru hackathoane organizate la nivel național

27 feb. 2023 3 min

Innovation Labs lansează înscrierile pentru cele patru hackathoane organizate la nivel național

Reading Time: 3 minute

Innovation Labs, programul de pre-accelerare destinat startup-urilor tehnice a deschis înscrierile pentru ediția 2023 a programului.

Accesul echipelor în programul de mentorat de 10 săptămâni va avea loc în urma voturilor obținute prin participarea la unul din cele 4 Hackathoane aferente celor 6 centre universitare principale.

Hackathon-ul din București, pentru echipe din București (inclusiv echipe invitate din Craiova și Constanța), echipe din Brașov și echipe din Sibiu va fi organizat pe 18 și 19 martie 2023 în Biblioteca Centrală a Universității Politehnica din București. Înregistrările sunt deschise până pe 16 martie, ora 16:00, iar cei care doresc să participe se pot înscrie online.

Hackathon-ul din Cluj-Napoca, pentru echipe din Cluj-Napoca, este organizat pe 25 și 26 martie 2023, la ABC INCUBATOR. Înscrierile se pot face până pe 23 martie, la ora 12:00, online.

Hackathon-ul din Iași, pentru echipe din Iași (și echipe invitate din Suceava), va fi organizat pe 18 și 19 martie 2023 la Palatul Braunstein. Înscrierile sunt deschis până pe 17 martie, ora 12:00, și pot fi realizate online.

Hackathon-ul din Timișoara, pentru echipe din Timișoara (și echipe invitate din Oradea), va avea loc pe 25 și 26 martie 2023 la Cowork Timisoara – The Office. Înregistrările pentru participare se pot face până pe 23 martie, la ora 12:00, accesând formularul online.

Hackathoanele Innovation Labs sunt evenimente-concurs, de 30 de ore, care se desfășoară fizic pe parcursul zilelor de sâmbătă și duminică, la datele și în locațiile menționate mai sus. La hackathoane sunt așteptate să se înscrie echipe care au o idee constând într-o soluție tehnică care adresează o problemă reală, dar și participanți individuali care se pot alătura unei echipe.

Categorii de echipe și direcții Innovation Labs 2023

Innovation Labs

Echipele participante la Innovation Labs 2023 pot fi într-una din cele trei categorii:

  • echipe formate exclusiv din studenți – categorie susținută de către Romanian – American Foundation;
  • echipe spin-off din mediul universitar – categorie susținută de către Orange Business prin care sunt sprijinite echipele de cercetători cu rezultate tehnice deosebite; aceste echipe vor fi susținute în procesul de identificare a potențialelor piețe de vânzare și a oportunităților privind aplicarea tehnologiilor dezvoltate pe scenarii reale de afaceri;
  • echipe formate din studenți și antreprenori cu experiență, ce vor parcurge împreună un program de descoperire antreprenorială.

Programul propune echipelor participante o serie de verticale de afaceri: Agriculture, Blockchain, Cybersecurity, DevTools, Digital Commerce, Digital Health, Lifestyle, Retail, Smart City & Industry 4.0 și Sustainability.

Echipele care se vor califica, în urma Hackathoanelor, în programul de mentorat de 10 săptămâni, vor participa la sesiuni de instruire de grup și 1:1, la prelegeri susținute de reprezentanți ai ecosistemului de startup-uri de tehnologie – inclusiv reprezentanți ai partenerilor programului. Toate eforturile se vor canaliza, pentru fiecare echipă, spre dezvoltarea de la idee la un produs minim viabil. Cele mai bune produse vor fi prezentate de către echipe publicului larg la Startup Fair și pe scena finalei Demo Day, pe 28 și, respectiv, 29 mai 2023.

11 ani de Innovation Labs

Cu 11 ani în urmă, programul Innovation Labs și-a asumat provocarea de a consolida procesul de formare a noilor generații de antreprenori din România, până în prezent Innovation Labs susținând peste 520 de startup-uri de tehnologie.

În primele zece ediții de program, peste 3.700 de oameni au participat la Hackathoanele Innovation Labs, desfășurate la nivel național. Aceștia au propus 1.292 de idei pentru produse și servicii digitale. După lunile de mentorat săptămânal, în care și-au rafinat prototipurile alături de mentorii și partenerii programului, la finalele Demo Day s-a calificat un număr total de 188 de echipe. Echipele finaliste au fost alese în urma semifinalelor naționale, dintr-un număr total de 307 echipe care au construit și au rafinat câte un produs minim viabil.

Innovation Labs se mândrește cu un număr total de 61 de echipe de succes în piață, a căror evaluare se ridică la aproape 200 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: