Companii Stiri

Inovatie cu piciorul pe acceleratie

7 ian. 2015 2 min

Inovatie cu piciorul pe acceleratie

Reading Time: 2 minute

Producatorul german de automobile BMW a realizat rapid importanta comunicarii intre masini, conducatori si mediul inconjurator, iar actualmente prezinta, in cadrul evenimentului Consumer Electronics Show 2015 o gama extinsa de solutii noi, de la dezvoltari pentru interfata iDrive pana la cheia cu display sau card bancar ce poate fi utilizat pentru deschiderea si activarea automobilelor

Una dintre vedetele germanilor de la BMW de la evenimentul CES din Las Vegas este BMW M4 Concept Iconic Lights, care prezinta cele mai avansate solutii de iluminat din industria auto . De asemenea, participantii la unul dintre cele mai asteptate evenimente de tehnologie din lume,  CES 2015 se vor putea familiariza cu noi sisteme de asistare a conducatorului si cu tehnologii inteligente de iluminare care contribuie cu inca un pas spre indepilinirea “Vision Zero” – viziunea unei mobilitati fara accidente.

BMW i3 ofera un sistem inovator si unic de navigatie intermodala pentru orientarea urbana, care incorporeaza diferite moduri de transport – inclusiv transportul public. Chiar si atunci cand conducatorii parasesc BMW i3, un smartwatch sau un smartphone pot afisa o lista de posibile conexiuni in transportul public care ii vor duce la timp spre destinatie sau ii vor readuce spre automobil.

In Las Vegas, divizia de cercetare si dezvoltare a BMW Group prezinta si o versiune imbunatatita a acestui serviciu de navigatie din portofoliul BMW i Connected Mobility. Este integrata si o aplicatie de gasire a automobilului, care identifica locul de parcare a masinii chiar si in parcarile supraetajate mari. Aplicatia inregistreaza pozitia automobilului catre serverele BMW. Datele cu pozitia pot fi ulterior utilizate pentru directionarea conducatorului catre automobil. Pe langa smartphone si smartwatch, BMW i Connected Mobility integreaza si un alt dispozitiv: smart home TV. Televizorul cu acces la internet este utilizat ca dispozitiv de intrare si afisare si ca centru de mobilitate.

BMW i Connected Mobility are posibilitatea de a integra si calendarul digital al utilizatorului. Daca doua intalniri sunt progamate in locuri diferite, aplicatia calculeaza timpul necesar pentru a ajunge dintr-un loc in celalalt si realizeaza un itinerariu de mobilitate precis si actualizat continuu, format din multiple module de calatorie individuale. Sistemul invata sa selecteze tipurile de transport pe care le prefera utilizatorul, optimizand astfel recomandarile pe care le ofera.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: