Companii Stiri

Inovatii pentru sanatate

8 apr. 2015 2 min

Inovatii pentru sanatate

Reading Time: 2 minute

Duraziv si-a extins portofoliul de produse prin lansarea unei game de vopsea lavabila igienizanta pentru baie si bucatarie.

Noul produs este special conceput pentru a preveni igrasia si mucegaiul (inclusiv „mucegaiul negru” – Stachybotris chartarum) in incaperi cu nivel ridicat de umiditate si insuficient ventilate, precum baia si bucataria, precum si pentru a bloca pe termen lung reaparitia acestora.

Vopseaua a fost creata printr-o tehnologie cu micro-capsule de biocid ce asigura o eliberare treptata a substantei active ceea ce confera protectie de durata la actiunea sporilor de mucegai, inclusiv in conditii de umiditate. Peretele continua sa respire, pelicula fiind perfect permeabila la vapori, dar impermeabila la apa. Ambalajul nou permite aplicarea direct din tava.

“Vopseaua lavabila pentru baie si bucatarie este in primul rand o solutie sanatoasa pentru spatii cu umiditate ridicata, un produs usor de aplicat de oricine si perfect pentru curatenia de primavara. Inca de la infiintarea diviziei de vopsele si tencuieli decorative, ne-am propus sa avem in portofoliu produse cu continut scazut de substante nocive, pentru a proteja atat sanatatea clientilor nostri, cat si mediul. De aceea, Duraziv este primul producator din industria vopselelor decorative din Romania care a introdus in portofoliu o vopsea superlavabila certificata Eco Label – Duraziv Fara Miros cu Kauciuc, care are cea mai redusa cantitate de compusi organici volatili (maxim 12 g/litru) si nu contine formaldehide”, spune Manuela Martin, director de marketing Duraziv.

Poluarea, praful, polenul, substantele chimice din produsele de curatenie, bacteriile, mucegaiul, formaldehidele si compusii organici volatili din vopsele sunt cativa dintre factorii care provoaca alergii respiratorii sau cutanate si astm. O statistica a Organizatiei Mondiale a Sanatatii spune ca, in prezent, sunt aproximativ 30 de milioane de copii bolnavi de astm (din circa 300 de milioane de persoane la nivel internaţional), o afectiune care apare in jurul varstei de cinci ani. In Romania, numarul copiilor bolnavi de astm este de aproximativ 100.000.

Alaturi de vopseaua igienizanta pentru baie si bucatarie, portofoliul Duraziv cuprinde si vopsea lavabila pentru interior, Duraziv Standard Antibacterian, care inhiba dezvoltarea microorganismelor patogene, unele dintre ele, precum Stafilococul Auriu si E-coli, fiind responsabile pentru majoritatea infectiilor intraspitalicesti. Aceasta vopsea, avizata de Ministerul Sanatatii, se recomanda pentru spatii cu standard ridicat de igiena, precum spitale, cabinete medicale, cabinete veterinare, camere de hotel, cantine sau locuri unde se prepara/depoziteaza alimente, sali de clasa sau camere de copii.

Duraziv este o companie romaneasca lansata pe piata materialelor de constructii in urma cu 11 ani de catre omul de afaceri Daniel Guzu. Pornita sub denumirea Bau Profil si axata pe productia de profile metalice si accesorii pentru gips carton, afacerea s-a extins in domeniul adezivilor si  mortarelor pentru constructii, a vopselor si tencuielilor decorative, oferind astfel sisteme complete de finisaj. In 2014 compania a avut o cifra de afaceri de aproximativ 80 milioane lei si peste 180 de angajati.

 

 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: