BizRemote by certSIGN Lifestyle Stiri

Video-mapping live pe Facebook

13/04/2020 < 1 min read

Video-mapping live pe Facebook

Reading Time: < 1 minut

Sâmbăta aceasta, 18 aprilie, de la ora 20.30, festivalul de new media art RADAR va transmite în diferite locuri din București și live pe Facebook o serie de proiecții realizate de 10 artiști.

”Vrem să transmitem prin acest proiect că uniți putem depăși aceste momente și contextul de izolare nu înseamnă că renunțăm unii la alții, ci dimpotrivă, să avem grijă unii de ceilalți. Așadar, ne propunem să construim un jurnal colaborativ realizat de 10 artiști de new media, cât și de publicul care ne urmărește. Cei care ne urmăresc ne vor putea trimite mesaje și gânduri de încurajare folosind #contează pe care artiștii le vor integra în proiecțiile lor”, transmite Sorina Topceanu, co-fondatoarea RADAR.

”Prin “STĂM ACASĂ #CONTEAZĂ”, RADAR își propune, pe de o parte, să creeze un sentiment de apropiere, și pe de altă parte, să descopere, să sprijine și să promoveze artiștii locali, prin crearea unui context de expresie. Atât artiștii, cât și publicul larg sunt invitati să aducă speranță și lumină pentru noi toți”.

Artiștii implicați în acest proiect sunt: Alina Anca și Daniela Bega de la Aural Eye, Alber Kaaan, Adistu, Cuscrew, Dan Fiera și Șerban Ntjr de la Noetic, Jemejeux, Redulian și Vloop, care vor proiecta diferite animații din propriile case pe clădirile din vecinătate. Imaginile vor fi acompaniate de un live performance realizat de către Alexei Turcan.

Proiecțiile vor putea fi revăzute și la cea de-a doua ediție a festivalului RADAR, în toamnă, în scena de video-mapping susținută de UniCredit Bank, printre celelalte categorii ale festivalului:  Realitate Virtuală, Realitate Augumentată, Inteligență Artificială, Instalații Interactive, Sound Design, Game Art, Robotică și Education&Playground.

Leave a comment

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă