Companii Stiri

Investitii de 30 mil. euro la Slatina

5 feb. 2015 < 1 min

Investitii de 30 mil. euro la Slatina

Reading Time: < 1 minut

Prysmian Group a anuntat ca va realiza doua noi investitii industriale importante la Slatina, in valoare de aproximativ 30 de milioane de euro.

Grupul italian care activeaza in industria sistemelor si cablurilor pentru energie si telecomunicatii a mai investit 20 de milioane de euro intr-o noua fabrica de cabluri optice, tot la Slatina.

Prima noua investitie vizeaza construirea unei noi unitati de productie pentru cabluri optice in noul Parc Industrial din Slatina. Noua fabrica va produce intreaga gama de cabluri cu fibre optice de ultima generatie, prima faza a proiectului urmand sa fie finalizata in ianuarie 2017. Prysmian intentioneaza sa dubleze capacitatea de productie actuala pana in 2017 si sa o tripleze pana in 2020, trecand de la o productie anuala de aproximativ 2,5 milioane de km de cabluri optice la aproximativ 8 milioane de km. Noua fabrica va asigura 300 de locuri de munca.

De asemenea, grupul italian vrea sa inceapa la Slatina productia de cabluri de inalta tensiune pentru linii electrice subterane de pana la 150 kV, facilitatea urmand sa inceapa productia in iulie 2015.

Prysmian a anuntat si lansarea unui program de educatie international care sa sprijine dezvoltarea industriala prin recrutarea de noi persoane calificate din zona. Programul reprezinta un prim pas spre lansarea unei „Academii de Inginerie Prysmian Slatina”, in cooperare cu universitati specializate din Romania. Prysmian Group are in Romania si in regiune 5 fabrici, cu 1.400 angajati.

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: