Companii

Investitii Rompetrol in Franta

26 iul. 2013 2 min

Investitii Rompetrol in Franta

Reading Time: 2 minute

Grupul Rompetrol, prin subsidiara sa din Franta si Spania – Dyneff, a deschis recent 2 noi benzinarii (Rompetrol si Dyneff) si a finalizat dezvoltarea in parteneriat cu grupul Total a unui terminal petrolier in Port la Nouvelle (Marea Mediterana), investitiile totale ridicandu-se la peste 50 milioane dolari. 

“Parte a Grupului Rompetrol din 2006, Dyneff asigura prin activele sale din Franta si Spania cadrul necesar dezvoltarii KazMunayGas (unicul actionar al Grupului Rompetrol) in Europa de Vest, sustinand astfel obiectivul KMG de a fi pana in 2020 intre primele 30 de companii petroliere din lume” declara Catalin Dumitru, director general Dyneff Franta si Spania.

Noile statii de distributie reprezinta doua concepte diferite, statia premium Rompetrol, care face parte din reteaua de benzinarii situate pe autostrazi si cea sub brand Dyneff specifica zonelor urbane.

Statia premium Rompetrol este situata la granita dintre Franta si Spania, pe cel mai important segment de trafic din zona (aproximativ 35.000 vehicule/zi), valoarea totala a investitiei fiind de peste 8 milioane dolari. Conceptul statiei face parte din programul de dezvoltare durabila adoptat de companie, incluzand facilitati de economisire a energiei si de protectie a mediului (surse alternative electrice cu panouri solare si turbine eoliene, reciclarea apei).

De asemenea, statia propune o noua abordare pentru clienti prin amenajarea unor locuri speciale de parcare pentru familii, accesul pietonal in conditii de siguranta si locuri de joaca pentru copii. 

Benzinarie Dyneff langa aeroport
Statia urbana Dyneff este situata in zona aeroportuara din Montpellier, pe cea mai importanta ruta de intrare in regiunea Languedoc – Roussillon din sudul Frantei, in urma unei investitii de 1.17 milioane dolari. Pe langa pozitia strategica, benzinaria detine si prima franciza Brioche Dorée din cadrul lantului urban de distributie, precum si primul magazin Boutique du Soleil implementat in statiile proprii.

O alta particularitate a statiei este primul loc detinut la vanzarile de E85-Superthanol, un biocombustibil compus pana la 85% din etanol si 15% benzina 95. Carburantul are un impact pozitiv in reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si a incalzirii globale.

Dyneff ocupa in prezent locul 3 pe piata distributiei de E85 in Franta, iar la sfarsitul anului 2012 a atins o cota de piata de 12% la nivel national cu 13 statii de alimentare echipate pentru distributia de E85.

Terminal petrolier la Port la Nouvelle
In ceea ce priveste terminalul petrolier din Port la Nouvelle (Marea Mediterana), structura tehnica a acestuia permite importul, stocarea si comercializarea tuturor tipurilor de carburanti si componente bio.

Lucrarile au vizat modernizarea si extinderea facilitatilor existente detinute de cele doua companii, fiind unul din cele mai moderne terminale, cu echipamente si tehnologii moderne, care deserveste nave cu volum cuprins intre 7.500 si 35.000 de tone, precum si camioane.

 

Dyneff este cea mai mare companie din regiunea Languedoc – Roussillon si una din cele mai importante companii din zona de sud a Frantei. Compania livreaza in fiecare an aproximativ 2,3 milioane metri cubi de produse petroliere prin cele trei canale majore de distributie din Franta si Spania: retail (115 statii), small and medium distribution (9 filiale de vanzari) si trading si wholesale. Compania detine doua terminale proprii in Port la Nouvelle si este actionara la terminalele din Marsilia si Lyon. In afara de prezenta din sudul Frantei, Dyneff este un trader important pe piata franceza si spaniola operand importante capacitati de import, stocaj, distributie, in porturi precum Barcelona, Valencia, Bilbao, Bordeaux si Le Havre. 

Lasă un răspuns

Articole pe aceeași temă: